Att baka egna Toffifees är inte så svårt som det ser ut! Överraska dina gäster med en hemgjord kola till kaffet.
Hemgjord Toffifee – recept
Du behöver:
Termometer
Bakform/knäckform till Toffifees
- 100 gr smör
- 250 gr socker
- 2 dl grädde
- 1 dl ljus sirap
- 1tsk vaniljsocker
Fyllning:
- 50 gr nutella
- Hasselnötter
- 100 gr mörk choklad
- Finhackade hasselnötter
Läs även: 7 chokladrecept som är helt oemotståndliga
Gör så här:
1. Smält smör och låt kastrullen stå kvar på plattan på svag värme. Häll i socker, grädde, sirap och vaniljsocker och vispa det tillsammans med smöret.
2. Koka upp och låt sjuda. Använd dig av en termometer – kolan ska bli 124 grader.
3. Häll upp kolan i formen eller i knäckformarna. Ställ in i kylskåpet i 20 minuter.
4. Ta ut kolan och tryck dit ett hål i alla kolor med din tumme.
5. Spritsa (eller använd en sked) ner nutella.
6. Placera en hasselnöt i nutellan och ställ sedan in i kylskåpet i 15 minuter.
7. Smält den mörka chokladen, använd en sked för att smeta ut chokladen på kolabitarna. Avsluta med att hälla över krossade hasselnötter på toppen.