Saftig banankaka – galet gott på bruna bananer!

Har du övermogna bananer i fruktkorgen? Grattis! De är nämligen perfekta i en banankaka. Godare kaka är svår att hitta – här är receptet.

banankaka

Bruna, övermogna bananer är inte så värst goda att äta som de är, men passar perfekt som ingrediens till en smarrig kaka! Så här enkelt bakar du en banankaka med dina bruna bananer. 

Recept på banankaka

Du behöver:

För en banankaka.

(Ugn: 175 grader)

  • 1/2 dl mjölk
  • 75 g smör 
  • 2 ägg
  • 2 mogna bananer 
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk kanel 
  • 1 tsk bakpulver

Läs också: Supergod bananglass med choklad! 

Gör så här: 

  1. Börja med att smörja och bröa en avlång form (ca 1 ½ liter).
  2. Smält sedan smör och häll i mjölk. 
  3. Vispa ägg och socker pösigt i en skål.
  4. Skala bananerna och mosa dem. 
  5. Rör ner de mosade bananerna, kanel och mjöl blandat med bakpulver i skålen.
  6. Avsluta med att tillsätta mjölkblandningen och häll sedan smeten i formen.
  7. Grädda banankakan i nedre delen av ugnen i cirka 55–60 minuter. 

Receptet är lånat från Arla.se 

Läs också: Har du också skalat bananer fel hela livet?


Vill du läsa fler artiklar som den här?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra erbjudanden – det är gratis!

Mest lästa artiklar