Somrigt fika med seg rabarberkaka

Rabarbersäsongen är här – och vad passar då bättre till sommarfikat än en ljuvligt god rabarberkaka? Bakbloggaren Jenny Warséns sega rabarberkaka bakas enkelt i långpanna och räcker till många.

Seg rabarberkaka

Cirka 15 bitar

Du behöver: 

  • 200 g smör
  • 4 ägg
  • 5 dl strösocker
  • 5 dl vetemjöl
  • 3 tsk vaniljsocker
  • 4 stjälkar rabarber
  • 1–2 msk florsocker

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret och låt det svalna. 

2. Vispa ägg och socker pösigt och häll sedan i smöret. 

3. Vänd ner mjöl och vaniljsocker och rör till en jämn smet. 

4. Bred ut smeten i en långpanna klädd med bakplåtspapper.

5. Ansa rabarbern, skär den i små bitar och sprid ut dem över smeten.

6. Ställ in kakan i mitten av ugnen och grädda i 20–25 minuter.

7. Låt kakan svalna något, pudra sedan över florsocker och skär upp den i bitar.

Receptet är hämtat ur boken ”Jennys Sommar” av Jenny Warsén, Bonnier fakta, 2021.

Läs också: Så lyckas du med rabarber


Vill du läsa fler artiklar som den här?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra erbjudanden – det är gratis!

Mest lästa artiklar