Chokladtårta
(8 portioner)
Tid: 10 minuter + 30 minuter i ugn och tid för avsvalning.
Du behöver:
• 150 g smör
• 200 g mörk choklad i knappar
• 1⁄2 dl kakao
• 1 1⁄2 dl strösocker
• 4 ägg
• vispgrädde till servering
Så gör du:
5. Blanda ihop kakao, socker och ägg. Tillsätt chokladsmöret och rör om med en visp till en jämn smet. Häll över smeten i formen.
6. Grädda mitt i ugnen i cirka 25 minuter.
7. Låt kakan svalna helt och servera rumstempererad eller ställ i kylen i minst en timme före servering.
8. Servera med lättvispad grädde.
Hallå där, Jessica Frej, du har släppt boken Supergott & supersnabbt – berätta om den!
– Det är en bok fullproppad med enkla recept, smarta genvägar och massor av matglädje.
Hur ska den stressade nutidsmänniskan lyckas undvika att välja färdiga frysrätter och laga själv i stället?
– Det handlar egentligen bara om att ha bra och enkla recept med få ingredienser. När man väl testat och vet att det går att laga mat som gör en lycklig ända in i själen på bara 15 minuter så är det lätt att välja bort oinspirerande frysmat.
Hur kommer det sig att du blev så intresserad av matlagning?
– Det vet jag inte, jag har alltid varit det! Dofterna, smakerna och magin med matlagning är det som förtrollar mig.
Vad hittar man alltid i ditt kylskåp?
– Smör, potatis, fetaost och vitlök.
Finns det något du absolut inte äter?
– Allt som är för makabert, typ ögon och liknande.
Om Jessica
Namn: Jessica Frej.
Ålder: 28 år.
Bor: I Nacka, Stockholm.
Familj: Mamma, pappa, syster och bror.
Gör: Är tv-kock, kokboksförfattare och matinspiratör.
Aktuell: Med boken Supergott & supersnabbt samt Youtube-kanalen Lättlagat med Jessica Frej.