4 portioner
Tillagningstid: 35 minuter
Det här behöver du:
- 1 förpackning Lönneberga Kyckling Tunna innerfiléer, 500 g
- 1 gul lök
- 1 dl syrad grädde
- 1 msk kycklingfond (koncentrerad)
- 3 vitlöksklyftor
- 400 g pasta
- 2 dl pastavatten
- Olivolja
- Salt och peppar
- Grönsaker efter säsong (se exempel nedan)
Så här gör du:
Pasta: Koka upp rikligt med välsaltat vatten och koka pastan. Häll av den cirka 3 minuter inann den är klar. Spara 2 dl pastavatten.
Sås: Hacka gul lök och stek mjuk i olivolja i en djupare stekpanna. Skär ner vitlöken tunt, använd gärna en mandolin, och lägg i en stekpanna. Ta de grönsaker du valt för säsongen och dela dem i lagom storlek och tillsätt i stekpannan. Addera den kokta pastan och pastavattnet, låt det reducera något.
Häll i fond och syrad grädde, låt koka samman. Smaka av med salt och peppar.
Kyckling: Salta och peppra kycklingen runtom, stek i olivolja till fin färg.
Servera gärna på ett stort serveringsfat som du toppar med lite färska örter, exempelvis persilja eller basilika.
Tips på grönsaker efter säsong:
Året om:
- Morötter
- Palsternacka
- Groddar
Höst:
- Grönkål
- Svamp
- Zucchini
Vinter:
- Pumpa
- Vitkål
- Grönkål
Vår:
- Rättika
- Ramslök
- Purjolök
Sommar:
- Ruccola
- Tomater
- Sockerärtor
Gabriel tipsar: Tänk på att olika grönsaker tar olika lång tid på sig i pannan, så att du delar dem i lagom stora bitar så att allt blir färdigt samtidigt.