Baka det bästa mellanmålet: pannkaksmuffins – det går fort och blir fantastiskt gott!
Pannkaksmuffins
(20 stycken)
Det här behöver du:
- 100 g smör
- 2 dl vetemjöl
- 2 dl mjölk
- 6 ägg
- 1 krm salt
Till servering:
- vispad grädde, sylt (gärna jordgubbssylt) och florsocker
Läs också: Drömtårta på 10 minuter!
Så här gör du pannkaksmuffins:
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Smält smöret i en kastrull.
- Vispa ihop mjöl, salt och mjölk i en skål till en jämn smet.
- Tillsätt 3⁄4 dl av det smälta smöret och vispa sedan ner ett ägg i taget i smeten.
- Häll resten av smöret i cirka 20 muffinsformar (använd muffinsplåtar eller separata muffinsformar som du ställt på en plåt). Fyll sedan formarna till hälften med smet.
- Grädda mitt i ugnen i 12-15 minuter, muffinspannkakorna ska få fin färg och pösa upp rejält i formarna.
- Servera med vispad grädde, sylt och florsocker.
Receptet är hämtat ur Snabbt, gott & billigt av Jenny Warsén (Bonnier fakta).