Snabbfixade pannkaksmuffins – solgula och ljuvliga!

Bakbloggaren Jenny Warsén gillar mat som går snabbt att laga, är billigt och gott. Och vi håller med! Dessa pannkaksmuffins är snabbspåret till en god mellis när tiden är knapp.

pannkaksmuffins

Baka det bästa mellanmålet: pannkaksmuffins – det går fort och blir fantastiskt gott!

Pannkaksmuffins

(20 stycken)

Det här behöver du:

  • 100 g smör
  • 2 dl vetemjöl 
  • 2 dl mjölk
  • 6 ägg
  • 1 krm salt

Till servering:

  • vispad grädde, sylt (gärna jordgubbssylt) och florsocker
pannkaksmuffins

Läs också: Drömtårta på 10 minuter!

Så här gör du pannkaksmuffins:

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Smält smöret i en kastrull.
  3. Vispa ihop mjöl, salt och mjölk i en skål till en jämn smet. 
  4. Tillsätt 3⁄4 dl av det smälta smöret och vispa sedan ner ett ägg i taget i smeten.
  5. Häll resten av smöret i cirka 20 muffinsformar (använd muffinsplåtar eller separata muffinsformar som du ställt på en plåt). Fyll sedan formarna till hälften med smet.
  6. Grädda mitt i ugnen i 12–15 minuter, muffinspannkakorna ska få fin färg och pösa upp rejält i formarna.
  7. Servera med vispad grädde, sylt och florsocker.
snabbt gott billigt

Receptet är hämtat ur Snabbt, gott & billigt av Jenny Warsén (Bonnier fakta).

Läs också: Bärfrossa i ugn – vit bärkladdkaka!


Vill du läsa fler artiklar som den här?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra erbjudanden – det är gratis!

Mest lästa artiklar