Snabbfixade pannkaksmuffins – solgula och ljuvliga!

Bakbloggaren Jenny Warsén gillar mat som går snabbt att laga, är billigt och gott. Och vi håller med! Dessa pannkaksmuffins är snabbspåret till en god mellis när tiden är knapp.
pannkaksmuffins

Baka det bästa mellanmålet: pannkaksmuffins – det går fort och blir fantastiskt gott!

Pannkaksmuffins

(20 stycken)

Det här behöver du:

 • 100 g smör
 • 2 dl vetemjöl 
 • 2 dl mjölk
 • 6 ägg
 • 1 krm salt

Till servering:

 • vispad grädde, sylt (gärna jordgubbssylt) och florsocker
pannkaksmuffins

Läs också: Drömtårta på 10 minuter!

Så här gör du pannkaksmuffins:

 1. Sätt ugnen på 200 grader.
 2. Smält smöret i en kastrull.
 3. Vispa ihop mjöl, salt och mjölk i en skål till en jämn smet. 
 4. Tillsätt 3⁄4 dl av det smälta smöret och vispa sedan ner ett ägg i taget i smeten.
 5. Häll resten av smöret i cirka 20 muffinsformar (använd muffinsplåtar eller separata muffinsformar som du ställt på en plåt). Fyll sedan formarna till hälften med smet.
 6. Grädda mitt i ugnen i 12–15 minuter, muffinspannkakorna ska få fin färg och pösa upp rejält i formarna.
 7. Servera med vispad grädde, sylt och florsocker.
snabbt gott billigt

Receptet är hämtat ur Snabbt, gott & billigt av Jenny Warsén (Bonnier fakta).

Läs också: Bärfrossa i ugn – vit bärkladdkaka!

TV: Redaktionens bästa klipp!
ANNONSSAMARBETE MED SKELLEFTEÅ KRAFT

Funderar du på laddbox? Så enkelt laddar du bilen hemma!

Har du en elbil, eller funderar på att skaffa? Då kan det vara dags att fundera på att installera en laddbox där hemma. Med en laddbox laddar du elbilen snabbt och säkert – och ser till att den alltid är fulladdad när du ska ut och köra!

Elbilar blir allt mer populärt och fler och fler väljer att skaffa en. Då uppstår också ett behov av att ladda hemma – med en laddbox är det precis det du kan göra. En laddbox passar till alla hus och kostar allt från ca 6 000 kr till 14 000 kr, beroende på fabrikat och tillval. Och fördelarna är många.

– Ungefär 90 procent av all laddning sker hemma, så det är en fördel att kunna ladda tryggt, säkert och ha möjlighet att kunna använda smart styrning för att optimera laddningen, säger Daniel Degerman, teknisk säljare på Skellefteå Kraft.

Daniel Degerman på Skellefteå Kraft.

I stort sett alla laddboxar på marknaden är kompatibla med alla elbilar och många har likvärdiga funktioner.

– Det kan vara bra att kolla upp vad som ingår i den box du funderar på, i vissa boxar ingår inte laddkabel till exempel. 

Brandfarligt att ladda i vanliga uttag

Något som är viktigt att tänka på är att du inte ska ladda direkt i vanliga eluttag. 

– Ett vanligt 230 volts-uttag är testat och godkänt för kontinuerlig belastning i en timme. Laddar man längre än så använder man inte sin elanläggning på ett korrekt sätt, vilket medför ökade brandrisker. Elsäkerhetsverket avråder från laddning i vanliga eluttag.

Tips!

Har du timmätt elavtal och/eller effektabonnemang? Ladda mellan kl 22–06 när priserna vanligtvis är som lägst!

Säker och trygg laddning 

Dynamisk lastbalansering är ett tillval till laddboxen. Med den kan du optimera laddningen mot övriga belastningar i din fastighet. 

– Det finns två olika typer av lastbalansering. Den statiska innebär att du kan schemalägga och ställa ner effekten manuellt. Och den dynamiska som innebär att boxen balanserar mot huvudsäkringen vilket minskar risken att säkringar går när du exempelvis kör tvätt- eller diskmaskin.

Med dynamisk lastbalansering får du en säker och trygg laddning och slipper oron att orsaka för hög belastning. Med en smart laddbox finns även möjligheten att schemalägga när din bil ska laddas, så att den är färdigladdad när du ska åka till jobbet på morgonen. 

– Det vanligaste är att folk väljer till den dynamiska lastbalanseringen. Då behöver man inte oroa sig, det bara funkar, säger Daniel Degerman.

Ladda både villa och bil med 100 % förnybar el 

Skellefteå Kraft erbjuder en ladda-hemma-lösning med stilrena laddboxar från svenska Charge Amps. Just nu kan du köpa en laddbox inklusive elavtal för 8 745 kr (pris efter 50 % grönt skatteavdrag. Avdraget görs direkt på fakturan). 

Vill du veta mer? 

Besök Skellefteå Krafts hemsida för mer information.

Mest lästa artiklar