Skedkakor – gammaldags och gott!
Skedkakor
Ca 30 st
Du behöver
- 210 g smör
- 210 g strösocker (drygt 2,25 dl)
- 1 msk vaniljsocker
- 310 g vetemjöl (knappt 5,25 dl)
- 1,5 tsk bikarbonat
Fyllning:
- 50 g rumsvarmt smör
- 2–2,5 dl florsocker
- röd karamellfärg
Gör så här
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smält smöret i en rymlig kastrull och låt det bli lätt brynt.
- Rör i sockret och vaniljsockret när smöret har svalnat något. Blanda vetemjöl och bikarbonat och rör ner det i kastrullen.
- Använd en matsked när du formar kakorna. Fyll den med degen så att kakan får en oval form. Lägg kakorna på plåtar med bakplåtspapper.
- Grädda kakorna mitt i ugnen i 10 minuter. Låt kakorna svalna helt.
- Blanda samman smör och florsocker. Färga fyllningen rosa med karamellfärg.
- Lägg en klick fyllning på hälften av kakorna. Lägg på resterande kakor som lock.
Receptet på skedkakor är hämtat ur boken Småkakor av Fredrik Nylén (Semic förlag).