Supersnabb höstcurry

Den här ovo-vegetariska grytan är en riktig räddning i vardagen. Den går att slänga ihop på nolltid och är precis lika krämigt het och god som den ser ut. Quorn-bitarna tar upp alla fantastiska smaker i grytan och är en perfekt värmande middag under höstkvällar. Servera med ris, ett gotta libabröd eller varför inte bulgur?


Den här rätten har ett klimatavtryck på 0,25 kg CO2e/portion.

Det här behöver du (4 portioner):

  • 1 paket Quorn Bitar – Chicken Style (350 g)
  • 400 g kokosmjölk
  • 2–3 tsk röd currypasta
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 röd chili
  • 1 msk spiskummin
  • Salt
  • Olja att steka i

 

Läs också: ”Hur minskar vi vårt klimatavtryck?”

 

Så här gör du:

  1. Stek Quorn-bitarna ett par minuter i olja. Tillsätt currypasta, tomatpuré och spiskummin och stek lite till.

  2. Häll på kokosmjölken och koka upp. Smaka av med salt och låt sedan sjuda ett par minuter.

  3. Skär chilin och toppa currygrytan med den. Klar att servera.

Vill du läsa fler artiklar som den här?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra erbjudanden – det är gratis!


Mest lästa artiklar