Supersnabb lasagne – på bara 5 ingredienser!

Garanterat den snabbaste lasagne du någonsin lagat! Det här är en lakto-ovo-vegetarisk variant som är utmärkt både till middag och att frysa in till matlådor.


Det här behöver du (6 portioner):

  • 300 g Quorn färs
  • 300 g färdigkryddad pastasås, basilika/vitlök
  • 8–10 dl färdig ostsås
  • 16 lasagneplattor
  • Salt
  • Peppar

Topping:

  • 2–3 dl riven ost

Läs också: Pasta med rostade tomater och kronärtskockor

Så här gör du:

1. Sätt ugnen på 175°C.
2. Färssås: Blanda färs och pastasås i en bunke och rör om ordentligt.
3. Smörj en ugnssäker form med olja. Täck botten med ostsås. Varva sedan lasagneplattor, färssås och ostsås. Avsluta med ett sista lager ostsås och toppa med riven ost.
4. Gratinera i ugnen på 20–25 minuter tills lasagnen är mjuk och har fått en fin gyllenbrun färg.

Vill du läsa fler artiklar som den här?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra erbjudanden – det är gratis!


Mest lästa artiklar