Tokig i bananer! Bananpannkakor – gott & enkelt

Vill du baka något riktigt smarrigt till frukost? Bananpannkakor är superenkla att tillaga. De är goda att äta tillsammans med en skvätt sirap, bär eller glass!

Bananpannkakor sirap

Ostmacka i all ära, men ibland kan det vara kul att lyxa till det lite till frukoststunden. Har du inte testat att steka bananpannkakor så måste du göra det nu. Galet enkelt och gott! 

Läs mer här: Ljuvligt god kanelbanankaka i långpanna

Recept på bananpannkakor 

Du behöver:

(12 st) 

  • 1 dl havregryn 
  • 2 st bananer
  • 2 ägg 
  • 1 krm salt 
  • 1 krm malen kardemumma
  • 1 tsk vaniljsocker 
  • 1 tsk bakpulver 
  • 1 msk smör att steka i 

Gör så här: 

  1. Börja med att blanda ihop alla torra ingredienser i en skål. Dela bananerna i bitar och häll i bananbitarna och äggen. Mixa med en stavmixer i några minuter. 
  2. Stek små pannkakor i stekpannan – låt pannan vara medelvarm. Stek i ungefär två minuter på varje sida.
  3. Klart! Servera med bär, sylt, glass eller sirap. Mums! 

Läs mer här: Saftig banankaka – galet gott på bruna bananer

Källa: Hemköp


Vill du läsa fler artiklar som den här?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra erbjudanden – det är gratis!

Mest lästa artiklar