Trolla bort kaffefläckarna – bästa tipsen!

Spillt kaffe på mattan? Oroa dig inte, det går enkelt att ta bort fläckarna med dessa knep!

kaffefläckar

Vi har alla gjort det: tappat kaffekoppen på golvet på vägen till soffan eller råkat spilla några droppar på den nystrukna skjortan …  Men oroa dig inte, det går att rädda både mattan och kläderna om du jobbar snabbt! Läs nedan för att se hur du går tillväga.  

Så tar du bort kaffefläckar från mattan 

Sug upp så mycket vätska som möjligt med hushållspapper. Blanda sedan två koppar varmt vatten med en matsked vitvinsvinäger och en matsked diskmedel. Ta en ren trasa och gnugga blandningen på fläcken, ta lite i taget. Upprepa tills fläcken är borta! Skölj bort blandningen genom att badda en ren trasa med kallt vatten och gnugga, låt sedan torka. 

Så tar du bort kaffefläckar på dina kläder

Om du har råkat spilla kaffe på din tröja gäller det att agera fort. Det enklaste sättet att ta bort en kaffefläck är att skölja plagget under kallt vatten. Skölj tills du ser att fläcken är borta, och tvätta sedan plagget som vanligt i tvättmaskin. 

Ett annat knep du kan testa är att gnugga fläcken med tvål. Både flytande tvål och handtvål fungerar! Gnugga in med tvål och låt det verka i cirka en timme, se till att fläcken inte torkar utan hålls blöt under tiden. Skölj sedan bort tvålen med vatten. 

Källa: Eldoradocoffee.com, nespresso.com

Läs också: Wow! Så tar du bort rödvinfläckarna!

Vill du läsa mer om recept och kök?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev – det är gratis!
Anmäl dig här!


Vill du läsa fler artiklar som den här?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra erbjudanden – det är gratis!

Mest lästa artiklar