Vårens bästa prosecco

Gillar du också bubblande frisk prosecco? Du är inte ensam. Det skålas mer i prosecco än något annat mousserande vin. Stefan Saidac på Vinbetyget.se har valt särskilt prisvärd prosecco från topplistan – och ger samtidigt tips på klassiska prosecco-drinkar.


1. Italiens mest omtyckta prosecco – gärna i en Aperol Spritz

Mionetto Prosecco Brut. Nr 7749 Italien – Venetien, 89 kronor.

När Francesco Mionetto grundade sitt vinhus 1887 kunde han förstås inte ana den kommande succén. Idag är Mionetto Italiens största producent av prosecco. Mionetto är frisk och god som den är – och till den trendiga drinken Aperol Spriz. Fyll ett stort runt glas med is, ta lika delar Aperol och Mionetto, plus lite kolsyrat vatten. Garnera gärna den redan färgstarka drinken med en apelsinskiva.

2. Ekologisk prosecco till den klassiska drinken Bellini

Bonchelli Ecologico Prosecco. Nr 79582, Italien – Venetien, 99 kronor.

Enklast är förstås att bara dricka Bonchelli väl kyld. På grund av den tjocka flaskan tar det omkring fyra timmar för prossecon att bli kall. Vill du känna en fläkt av Venedig och den legendariska Harry’s bar där Hemingway sippade på Bellini? Gör en Bellini själv. Originalreceptet har bara två ingredienser: Kall prosecco som ekologiska Bonchelli och juice av pressade vita persikor. Enklast är förstås att använda färdig persikojuice. Att njuta av sin Bellini är inte svårt heller.

3. Bubblande elegant nyhet

Antica Vigna Prosecco Platinum Edition. Nr 77845, Italien – Venetien, 99 kronor.

Den eleganta flaskan speglar de eleganta bubblorna. Antica Vigna är fruktig, torr och frisk med toner av citrus, persika och gula äpplen. Eftersmaken är lång och harmonisk. Passar bra till drink och mingel, eller Aperitivo som man säger i proseccons hemland. Antica Vigna är också utmärkt god till plockmat, sallader och faktiskt till sushi.

På vinbetyget.se hittar du topplistor med fler vintips.


Bara viner med höga betyg – Stefan Saidac driver vinbetyget.se och fokuserar på fyndviner. Han tipsar om de mest prisvärda vinerna – röda, vita, rosé och mousserande. Vinbetyget.se är en oberoende sajt med topplistor som bygger på experternas samlade betyg. Vinbetyget kallas Topplistornas Topplista.

Vill du läsa fler artiklar som den här?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra erbjudanden – det är gratis!


Mest lästa artiklar