Villareceptet: Blinier med hackad spenat

Klassisk rysk rätt med spenat. Blinier serveras med en klick smetana och valfri rom.

Ingredienser

4-6 portioner

50 g fryst hackad spenat
1 stort ägg
1 ½    dl mjölk
¼    paket jäst, ca 12 g
¾    dl vetemjöl
1    dl bovetemjöl
1    krm salt
Svenskt Smör från Arla
1 dl    Arla Köket smetana
1 dl    hackad gräslök
1 dl    löjrom, sikrom eller algrom

Gör så här:

Tina spenaten. Dela ägget i gula och vita. Värm mjölken till max 37°. Blanda jäst och mjölk i en bunke. Vispa ner mjöl, äggula och salt. Låt jäsa övertäckt ca 1 tim. Krama vätskan ur spenaten. Rör ner den i smeten. Vispa äggvitan till hårt skum och vänd ner. Grädda 8–12 plättar i smör i en stekpanna. Servera med smetana, gräslök och rom.

 

Söker du köpinformation, klicka här för att komma till Vi i Villas Köpguide!
Söker du hantverkare, klicka här för att komma till Vi i Villas hantverksguide!
Pinterest Instagram Print

Mest lästa artiklar