Villareceptet! Canneloni med kyckling

En härlig canneloni som gör sig allra bäst med en god tomatsallad till.

Red cottage on the swedish countryside.


Ingredienser: 4 port

1 grillad kyckling

1 gul lök

200 g champinjoner

3 pressade vitlöksklyftor

1 msk Arla smör

80 g bladspenat

2 dl Arla Köket crème

fraiche gourmet karljohan,timjan,citron

2 dl Kvibille Svecia riven

1/2 tsk salt

1 krm svartpeppar

8 färska lasagneplattor

2 msk Arla smör

2 msk vetemjöl

5 dl Arla mjölk

1 tsk salt

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader. Bena ur kycklingen och ta bort skinnet. Skär den i små bitar. Skala löken. Hacka lök och champinjoner fint. Stek lök, champinjoner och vitlök i smör ett par min. Tillsätt kyckling, grovt hackad spenat, crème fraiche, 1 dl ost, salt och peppar. Fördela fyllningen på lasagneplattorna, rulla ihop och lägg i en ugnssäker form. Smält smör i en kastrull. Rör ner mjölet. Tillsätt mjölken, koka 3 min under omrörning. Smaka av med salt. Häll såsen i formen och strö över 1 dl riven ost. Tillaga i mitten av ugnen ca 25 min.

Tips! Gott med tomatsallad till.

VILLARECEPTET ÄR ETT SAMARBETE MELLAN VI I VILLA OCH ARLA KÖKET®.  WWW.ARLA.SE

Pinterest Instagram Print

Mest lästa artiklar