
Ingredienser: 4 port
1 grillad kyckling
1 gul lök
200 g champinjoner
3 pressade vitlöksklyftor
1 msk Arla smör
80 g bladspenat
2 dl Arla Köket crème
fraiche gourmet karljohan,timjan,citron
2 dl Kvibille Svecia riven
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
8 färska lasagneplattor
2 msk Arla smör
2 msk vetemjöl
5 dl Arla mjölk
1 tsk salt
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Bena ur kycklingen och ta bort skinnet. Skär den i små bitar. Skala löken. Hacka lök och champinjoner fint. Stek lök, champinjoner och vitlök i smör ett par min. Tillsätt kyckling, grovt hackad spenat, crème fraiche, 1 dl ost, salt och peppar. Fördela fyllningen på lasagneplattorna, rulla ihop och lägg i en ugnssäker form. Smält smör i en kastrull. Rör ner mjölet. Tillsätt mjölken, koka 3 min under omrörning. Smaka av med salt. Häll såsen i formen och strö över 1 dl riven ost. Tillaga i mitten av ugnen ca 25 min.
Tips! Gott med tomatsallad till.
VILLARECEPTET ÄR ETT SAMARBETE MELLAN VI I VILLA OCH ARLA KÖKET®. WWW.ARLA.SE