Villareceptet: Indisk lammgryta med kardemumma

Recept på gryta med smak av Indien och kardemumma. En kryddig gryta som passar bra i höst för söndagsmiddagen!


Ingredienser 4 portioner

600 g benfritt lammkött, till exempel bog
2 gula lökar
2 msk Arla Smör-&rapsolja
1 burk tomater, ca 400 g

Marinad:
2 dl Arla Köket turkisk
meze matyoghurt
1 tsk salt
2 pressade vitlöksklyftor
1 tsk krossade kardemum-
makärnor
1 msk riven ingefära
1 tsk sambal oelek

Gör såhär:

Skär köttet i bitar. Rör ihop ingredienserna till marinaden och blanda med köttet. Marinera minst 1 timme. Skala och hacka löken. Fräs den mjuk i smör-&rapsolja. Tillsätt köttet, marinaden och tomaterna med spad. Låt sjuda cirka 1 timme. Servera med en klick yoghurt, sallad och ris, gärna blandat med kokta kikärter.

Söker du köpinformation, klicka här för att komma till Vi i Villas Köpguide!
Söker du hantverkare, klicka här för att komma till Vi i Villas hantverksguide!

Vill du läsa fler artiklar som den här?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra erbjudanden – det är gratis!


Mest lästa artiklar