Villareceptet: Kall rödbetssoppa med smetana

En underbar, svalkande soppa med nyskördade rödbetor.

Ingredienser  (4 port.)

500 g färska rödbetor
2 gula lökar
1 liter grönsaksbuljong
1 krm svartpeppar
1 msk pressad citronsaft
2 dl Arla Köket smetana
½ dl hackad gräslök

Gör så här

Skala rödbetor och lök. Grovriv rödbetorna, utom en. Hacka löken. Lägg det i en kastrull. Tillsätt buljong och peppar. Koka under lock ca 20 min. Finriv den sista rödbetan och rör ner. Smaka av med citron. Låt soppan kallna och låt stå i kyl minst 1 timme. Servera soppan med en klick smetana. Strö över gräslök.

 

Söker du köpinformation, klicka här för att komma till Vi i Villas Köpguide!
Söker du hantverkare, klicka här för att komma till Vi i Villas hantverksguide!
Pinterest Instagram Print

Mest lästa artiklar