Kebab: (4 portioner)
600 g benfri fläskkarré
3 msk Arla smör-&rapsolja
1 tsk spiskummin
rivet skal av 1/2 citron
1 1/2 tsk salt
1 tsk sambal oelek
1 pressad vitlöksklyfta
4 pitabröd
1 liter blandad sallad
Tsatsiki:
1 knippa rädisor
2 dl Arla Köket turkisk meze matyoghurt
2 msk hackad gräslök
1 krm salt
- Skär köttet i bitar, ca 2×2 cm.
- Blanda smör-&rapsolja med spiskummin, citronskal, salt, sambal oelek och vitlök i en bunke.
- Lägg i köttet och rör om.
- Trä upp köttet på 8 blötlagda träspett.
- Hacka rädisorna och blanda med yoghurt, gräslök och salt.
- Grilla spetten runt om, 6–8 min.
- Värm och dela bröden på mitten.
- Servera kebabspetten med sallad i pitabröden. Toppa med tsatsiki.
Villareceptet är ett samarbete mellan Vi i Villa och Arla köket®. www.arla.se