Ingredienser (4 port)
6 tortillabröd
1 medelstor sötpotatis
1 vitlöksklyfta
150g Kvibille cheddar riven
½ röd chili
rivet skal av ½ lime
2 tsk pressad limesaft
salt
Till servering:
1 ½ dl Arla Köket crème fraiche
Gör så här:
Skala potatisen och skär den i bitar. Skala vitlöksklyftan. Koka i lättsaltat vatten tills de är mjuka.
Slå av vattnet och mosa eller mixa till en slät puré.
Kärna ur och finhacka chilin. Blanda ner chili, limeskal och saft i purén.
Smaka av med salt.
Fördela hälften av osten på tre bröd. Bred ut moset och strö över resten av osten. Lägg ihop bröden och tryck till. Stek dem i torr, varm stekpanna 2-3 min på varje sida. Skär bröden i trekanter. Servera crème fraiche till.