Villareceptet! Sommartårta med jordgubbar

Först bygger vi altanen. Sedan äter vi denna dundersäkra tårta!

Red cottage on the swedish countryside.


Nötmarängtårta 8–10 bitar

Botten: 4 dl blandade nötkärnor (ta de du har hemma), 2 dl strösocker, 4 äggvitor.

Fyllningar: 2 dl Arla vispgrädde, 1 msk kakao, 2 msk strösocker samt 500 g Arla Köket Kesella vanilj.

Garnering: 3 dl Arla Ko vispgrädde, 1/2 liter jordgubbar.

Gör så här:
Sätt ugnen på 150°.
Mal eller mixa nötterna till ett fint mjöl och blanda med sockret.

Vispa äggvitorna till ett fast skum. Vänd ner dem i nötblandningen.

Bred ut smeten till 3 rundlar à 24 cm, på plåtar med bakplåtspapper.

Grädda i mitten av ugnen ca 25 min.

Lossa genast bottnarna från pappret men låt dem kallna på pappret på plåten.

Vispa grädden lätt till fyllningen. Blanda kakao och socker och rör ner i grädden.

Lägg ihop bottnarna med fyllningarna emellan. Vispa grädden till garneringen och bred den över tårtan. Garnera med jordgubbar.

Pinterest Instagram Print

Mest lästa artiklar