Så knäcker du äggen på rätt sätt!

Har du alltid knäckt äggen fel? Här är det rätta sättet att knäcka ägg!

knäcka ägg

Trött på att alltid fiska upp äggskal när du har knäckt ägg? Då är det här knepet till för dig! 

Knäcka ägg mot skålkant = fel! 

Ett vanligt sätt att knäcka ägg på är att ta ägget och knäcka skalet mot en skålkant. Men när du knäcker ägg på det här viset trycks äggskalet inåt, vilket gör att det också lätt följer med när du häller ut ägget i skålen. 

Knäcka ägg mot platt yta = rätt! 

Testa istället att knäcka ägget mot en plan yta, exempelvis diskbänken. Knacka det försiktigt en gång mot ytan och håll sedan ägget över en skål. Tryck tummarna lätt i springan och dra försiktigt isär de två delarna. Nu kommer ägget glida ur lätt, utan att skalbitar medföljer. Smart, va! 

Källa: Allas.se, The kitchn.com

Läs också: Fem vanliga misstag du gör när du kokar ägg!

Vill du läsa mer om recept och kök?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev – det är gratis!
Anmäl dig här!


Vill du läsa fler artiklar som den här?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra erbjudanden – det är gratis!

Mest lästa artiklar