Undrar du varför äggen alltid spricker under kokningen? Det finns som tur är rätt enkla förklaringar till detta, samt enkla åtgärder som löser problemet!
Därför spricker äggen
Om äggen spricker beror det antingen på att de redan har en liten spricka när du lägger dem i kastrullen, att du lägger i äggen direkt ner i stormkokande vatten eller inte är tillräckligt varsam när du lägger i dem i kastrullen.
Så här ska du koka äggen så de inte spricker
För att äggen inte ska spricka finns det enkla knep du kan testa. Börja med att kontrollera om det finns sprickor på ägget. Lägg sedan ner dem försiktigt (använd gärna en sked för att lägga i äggen!). Använd kallt vatten vid start och koka därefter upp äggen. Tänk på att vattnet ska sjuda – inte stormkoka!
Läs också: 5 vanliga misstag du gör när du kokar ägg
Så kokar du ägg rätt – se videon:
Källa: Spisa.nu, Ica.se