Se upp! 5 saker du gör fel när du brygger kaffe!

Blir kaffet kallt för fort? Det kanske beror på att du använder fel sorts kopp. Här är fem misstag att undvika när det är fikadags!

koka kaffe fel

Att koka den perfekta koppen kaffe är väl inte så svårt, eller? Jo, ibland kan det faktiskt vara det! Åtminstone om man gör dessa misstag … 

1. Måttar fel 

Här finns det inte utrymme för slarv! Att ha för mycket eller för lite vatten eller kaffe kan göra att kaffet inte alls smakar bra. Se till att dosera rätt! 

2. Dricker ur fel sorts kopp!

Dricker du kaffe ur en tunnare tekopp? Då är det inte konstigt att kaffet svalnar fort! Vilken sort kopp du använder är avgörande när det kommer till att hålla drycken varm länge. Drick alltid ditt kaffe ur en tjock mugg. 

Läs också: 7 bra anledningar att spara kaffesumpen

3. Glömmer rengöra kaffebryggaren 

Är kaffebryggaren smutsig? Det kan få ditt kaffe att smaka illa. Se till att rengöra och avkalka din bryggare med jämna mellanrum. 

4. Använder gammalt kaffe 

Kaffe är en färskvara – så den där påsen du hittar längst bak i skafferiet må gå att dricka, men kommer inte smaka särskilt gott. 

5. Förvarar kaffet fel

Ett vanligt misstag är att förvara kaffet fel. Lämna aldrig påsen öppen, då försvinner de goda aromerna snabbt, och ha kvar kaffet i orginalförpackningen. Placera sedan den i en tätslutande burk. 

Kaffe ska förvaras mörkt och svalt, vissa kaffesorter kan du till och med ställa i kylen (!). Läs på förpackningen hur just din sort bör förvaras. 

Källa: Readersdigest.ca, lofbergs.se


Vill du läsa fler artiklar som den här?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra erbjudanden – det är gratis!

Mest lästa artiklar