Smarta knepet för rengöring av rostfritt stål

Med ett enkelt knep kan du snabbt bli av med smuts och fettfläckar från dina rostfria vitvaror. Allt du behöver är ättika och olivolja.

Det finns rengöringsmedel speciellt framtagna för rengöring av rostfria produkter. Men om du hellre vill använda något giftfritt kan du använda det du redan har hemma.

På de flesta rengöringsmedel finns dessutom varningstexter där det står att det kan vara farligt att få i sig ämnena. Är det något du verkligen vill spreja på ditt kylskåp? Nej, vi trodde väl inte det.

Men vad är det säkraste och bästa du kan använda för att rengöra din mikrovågsugn, kyl eller diskmaskin? Svaret är en trasa, vatten, ättika och olivolja.

Så här gör du:

  1. Doppa en fuktig disktrasa i lite ättika och torka av ytan du vill göra ren.
  2. Torka sedan av ättikan med en ren bomullstrasa.
  3. Doppa den rena trasan i lite olivolja och torka igen.

Så enkelt är det! Nu är det rostfria stålet skinande rent igen.

Ett bra tips är att ha en sprayflaska med en blandning av vatten och ättika stående tillsammans med de andra rengöringsmedlen. På så sätt kan du snabbt dra ut flaskan om det kommer nya fläckar på dina vitvaror i hemmet.

Tänk på att undvika att använda disksvampar för att torka av ytorna med. Använder du kökssvampar i hårt material för att rengöra rostfritt stål riskerar du att få fula märken och repor i vitvarorna och det bör naturligtvis undvikas.


Vill du läsa fler artiklar som den här?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra erbjudanden – det är gratis!

Mest lästa artiklar