Superknepen: Så får du avokadon att mogna fortare!

Snart dags för tacomys? Om avokadon fortfarande är omogen finns det några knep som påskyndar mognadsprocessen!

Vi har alla varit där. Stått och försökt göra guacamole av en omogen och hård avokado, med ett oätligt resultat. Men det finns som tur är knep för att få den att mogna fortare, och med lite tålamod kan du få din avokado mogen redan på två dagar! 

Tre knep – så får du avokadon att mogna snabbare

  • Placera avokadon och en mogen banan i en papperspåse. Den mogna bananen utsöndrar eten, en gas som gör att annan närliggande frukt mognar fortare. Påsen bevarar gasen och skyndar på processen för avokadon. Det här knepet gör att avokadon mognar på 1–2 dagar, så håll den under uppsikt! 
  • Testa risknepet! Lägg avokadon i en skål med okokt ris. Se till att riset täcker hela avokadon. Även okokt ris har en förmåga att bevara gasen eten, vilket hjälper avokadon att mogna fortare. Den här metoden tar några dagar, så här får du ha lite framförhållning med mat-planeringen. 
  • Placera avokadon i solljus! Avokadon mognar fortare i varmare temperaturer. 

Läs också: Recept på magiskt goda kycklingtacos!

Titta på färgen! 

Så hur vet man om avokadon är mogen och redo för att bli en utsökt guacamole? World avocado organization delar med sig av smarta knepet. Titta på färgen, en ljusgrön färg visar att avokadon är långt ifrån färdig medan en brun färg visar att avokadon är redo att ätas.  

Omogen avokado 

Nästan mogen avokado

Mogen avokado – dags att äta!

Källor: Avocados from mexico, World avocado organization


Vill du läsa fler artiklar som den här?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra erbjudanden – det är gratis!

Mest lästa artiklar