Tinad kyckling – hur länge håller den sig fräsch?

Några läsare undrar hur länge kycklingen kan vara tinad utan att bli dålig. Läs expertens svar!

Hur länge kan tinad kyckling ligga framme i kylen innan den blir dålig? Borde den inte ätas direkt när den har tinat klart, för att undvika bakterier?

Familjen Berglund

Svar: Om den tinade kycklingen förvarats i kylskåp så kan man tillaga och äta den om den luktar okej och ser aptitlig ut. Kylskåpstemperaturen är mycket viktig för hållbarheten. Kycklingen håller längre om man har 4 grader i kylen. Vid tining i kylskåp hinner inte bakterierna föröka sig lika mycket som om kycklingen får tina i rumstemperatur.
Catarina Flink, Livsmedelsverket

Läs också: Knepet som trollar bort senan i kycklinginnerfilén


Vill du läsa fler artiklar som den här?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra erbjudanden – det är gratis!

Mest lästa artiklar