4 skäl till varför du INTE ska skölja av saker du lägger i diskmaskinen

Bör disken sköljas av innan den läggs i diskmaskinen? Nej, faktiskt inte! Vi ger dig fyra skäl till varför!

Diskar du i diskmaskin? Då kan du strunta i att skölja av tallrikarna innan du placerar dem i maskinen. Det räcker gott att bara skrapa bort de värsta matresterna. Här är fyra bra anledningar till varför:

1. Din diskmaskin fungerar bäst med smuts

Diskmaskiner är utformade för att rengöra smutsiga disk. I vissa maskiner finns det till och med ett integrerat intelligent rengöringsprogram med enzymer, som faktiskt bara fungerar när det finns smuts på sakerna du placerar i diskmaskinen.

2. Tallrikarna blir inte renare

Oavsett om du sköljer innan – eller bara lägger in disken direkt i maskinen – har det ingen effekt på slutresultatet. Dina tallrikar blir alltså inte renare av att sköljas av innan du stoppar in dem i maskinen.

Dagens maskiner är utrustade med avancerad teknik som mäter och anpassar tvättprogrammet efter smutsens utsträckning – så varför inte utnyttja det?

3. Slöseri med vatten och energi

Om du sköljer av före ett diskprogram använder du onödigt mycket energi och mycket vatten. Så om du vill spara pengar och skydda miljön, gör inte båda och.

4. Slöseri med din tid

Varför lägga onödig tid på att spola av smutsiga tallrikar? Luta dig istället tillbaka och låt diskmaskinen göra sitt arbete!

Läs också: Därför ska dina dricksglas inte stå upp och ned


Vill du läsa fler artiklar som den här?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra erbjudanden – det är gratis!

Mest lästa artiklar