Bästa sättet att frosta av frysen!

Dags att frosta av frysen? Här är det mest effektiva sättet att göra det på!

Det är oundvikligt att frysen frostar igen ibland, eftersom frost uppstår när du öppnar dörren eller locket på frysen och varmare luft släpps in.

Frysen bör därför vanligtvis frostas av 1–2 gånger om året. Men tappa inte modet! Här är bästa sättet att avfrosta frysen – utan att det blir jättestökigt eller ett heldagsprojekt.

Gör så här:

1. Stäng av frysen och ta ut alla matvaror.

1. Fyll en skål med kokhett vatten. Ställ skålen i frysen och låt dörren stå på glänt.

2. Ställ en bakplåt eller form av liknande storlek, med hög kant, längst ned i frysen, för att samla upp vattnet. Lägg en handduk eller skurtrasa på golvet intill frysen som skydd mot vattnet. Töm ur bakplåten/formen när den är full.

3. Vänta några timmar. När all is har tinat bort, ta en fuktig trasa med lite vanligt diskmedel eller ättika på och torka av frysen med den.

Tips!

Det är smart att frosta av frysen när det är kallt ute eftersom du då kan lägga frysens innehåll utomhus under tiden. Om du behöver frosta av frysen på sommaren bör du ha ett relativt tomt kylskåp, eller en kylväska, där du kan placera alla dina frysta varor medan avfrostningen sker. Lägg gärna kylklampar eller isbitar i påsar tillsammans med dina frysta varor.

Läs också: 5 saker du inte ska värma i mikrovågsugnen


Vill du läsa fler artiklar som den här?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra erbjudanden – det är gratis!

Mest lästa artiklar