Wow! Knepet som trollar bort senan i kycklinginnerfilén!

Kycklinginnerfilé är en riktig familjefavorit som går snabbt att tillaga. Men det finns en irriterande baksida: den sega senan! Så här får du bort den i ett nafs!

kycklinginnerfilé

Innerfilé av kyckling är både gott och nyttigt, och går snabbt att tina och tillaga eftersom bitarna är mindre än vanliga filéer. Kycklinginnerfilé är dessutom ofta billigare – och saftigare! 

Det finns dock ett smolk i glädjebägaren: Senan! Den löper längs med långsidan av filén, är väldigt seg och inte god att äta. Men misströsta inte, det finns en enkel och genial lösning på problemet. Det nästan magiska tricket trollar bort senan på bara någon sekund. Se hur du gör i videon här nedanför!

Läs även: Har du också skalat potatis fel hela livet?

Så här tar du bort senan på din kycklinginnerfilé – steg för steg

Steg 1: 

Se till att kycklinginnerfilén är ordentligt tinad så inte senan är fastfrusen. Lägg kycklingdelen med senan vänd uppåt, och fånga sedan upp den med hjälp av händerna och en gaffel. Tips! Om du inte får till ett bra nyptag om senan så blir det lättare med en liten bit papper.

Steg 2:

Lägg senan mellan filén och gaffeln, och tryck gaffeln nedåt. Håll i senan och tryck gaffeln bort från dig. Senan kommer att följa med. Ryck av när hela senan är uppfångad.

Steg 3:

Klart! Nu kan du rensa kycklinginnerfiléer på bara några sekunder. 

Tips! Om senan är svår att komma åt kan man skära fram senan med en kniv, för att sedan kunna nypa tag om den. 

4 goda kycklingrecept


Vill du läsa fler artiklar som den här?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra erbjudanden – det är gratis!

Mest lästa artiklar