Glaskonst Winfrid Baier i Tranås

I samarbete med Glaskonst Winfrid Baier i Tranås

Glaskonst W. Baiers atelje och mästerverkstad har specialiserat sig på design och tillverkning av blyinfattat glas, glaskonst, blyfönster, restauration och renovering av blyinfattade fönster och glasmålningar. 

Restaurering av blyinfattat glas och glaskonst i kyrkor är något vi har lång erfarenhet och respekt för det historiska, kulturella och konstnärliga värdet som finns i dessa byggnader. Utöver blyinfattade fönster och glaskonst  till kyrkor så designar och tillverkar vi även blyinfattade lampor, glaskors och glasmålningar för andra sakrala och profaner byggnader.

Med över 50 års erfarenhet erbjuder vi våra kunder erkänt hög kvalitet, kunskap, service och vid behov kan vi erbjuda ett nätverk av olika hantverksföretag inom byggnadsvård. Genom vårt arbete och den långa tradition inom vår hantverksyrke så erbjuder vi möjligheten för framtida generationer att få inspiration och kunskap från de blyinfattade glas och den glaskonst som redan finns eller som kommer skapas. Förr i tiden var man begränsad till mindre mått vid tillverkning av  fönster och blyinfattat glas. Genom utveckling, kunskap och teknik så har man ej längre dessa begränsningar utan kan skapa även blyinfattade fönster med större mått. Glaskonst och glas är ett tidlöst koncept som har funnits i  över tusen år och kommer även i framtiden utsmyckar sakrala och profaner byggnadsverk.

Glaskonst Winfrid Baier i Tranås

Adress: Stenhuggaregatan 1, 573 34

Telefon: 0140-182 20

Hemsida: wbglaskonst.se/kontakt

E-post: info@wbglaskonst.se

TV: Redaktionens bästa klipp!