Detta är Sveriges fulaste badrum

PRESSMEDDELANDE 2013-01-17 Så undgår du själv badrumsfällan – de fem bästa tipsen Detta är Sveriges fulaste badrum Sveriges fulaste badrum är en orgie i bruna nyanser och ligger i en villa utanför Kungälv. Det valdes i en stenhård konkurrens då nästan 3 000 bilder med slitna, gammalmodiga och ogästvänliga badrum kom in till Vi i Villas tävling.


-Jag blev inte förvånad över alla fula badrum vi fick in, säger Vi i Villas chefredaktör Camilla von Otter. Genom vår undersökning villapanelen vet vi att badrummet ligger etta på villaägarnas renoveringstopp. Nästan 15 procent av Sveriges villaägare planerar att fixa till det – och det verkar ju också behövas.

Vinnaren i tävlingen om Sveriges fulaste badrum finns hemma hos familjen Stina Lundgren och Fredrik Gunnarsson i den lilla orten Kareby strax utanför Kungälv. Det har arbetsnamnet ”15 nyanser av brunt”.

-Badrummet är såvitt vi vet aldrig renoverat, säger de lyckliga vinnarna. Det har riktigt mörkbruna tapeter och på väggarna sitter också två stora speglar. De ger visserligen en känsla av att badrummet är större, men man ser också alltid sig själv. Och det är till exempel inte så kul alla morgnar.

Förstapriset är badrumsprodukter från Hafa värda 30 000 kronor. Och nu ska Sveriges fulaste badrum göras om.

-Den nya stilen blir mycket ljusare och vi ska också utnyttja rummet intill för att göra badrummet större, säger Stina Lundgren och Fredrik Gunnarsson.

Vad ska man då tänka på när man renoverar badrummet?

-Det finns fem viktiga tips, säger Camilla von Otter.

1. Välj en stil som är tidlös. Klassiskt vitt toppar listan just nu, hälften av alla villaägare föredrar den.

2. Fundera noga på vilka behov din familj har. Barnfamilj? Badkar? Bastu? Spa-betonat? Med mera.

3. Undvik att göra så mycket själv. Riva ut det gamla badrummet går bra, men en fackman bör installera det nya. Vatten- och fuktskador är de vanligaste skadorna på villor.

4. Lägg ner lite extra pengar på vitvarorna – de ska räcka länge.

5. Låt din fantasi spela och sätt en personlig prägel på badrummet. Kanske med en accentfärg eller liknande.

Om tävlingen och Vi i Villa

Totalt har 2 832 bilder av 1 302 fotografer deltagit i tävlingen Sveriges fulaste badrum 2012. 79 680 röster har lagts på de tävlande bidragen. Tävlingen pågick under perioden 17 oktober t o m 25 november 2012. Hafa Badrum sponsrade tävlingen där första priset var nya badrumsmöbler till ett värde av 30 000 SEK. Vinnaren är utsedd av en jury bestående av personer från Vi i Villa och Hafa Badrum.

Vi i Villa är Sveriges största tidning med en räckvidd på ca 2 111 000 läsare. Camilla von Otter är chefredaktör och tidningen distribueras gratis tio gånger om året till samtliga villahushåll i Sverige. Den gedigna kunskapen om och kontaktytan med villaägaren leder till intressant, rolig och viktig information.

Bild på Sveriges fulaste badrum hittar du här: viivilla.se/press

Hela pressmeddelandet i pdf – Klicka här!

Kontakta vinnaren: Fredrik Gunnarsson, telefon 070-549­ ­81 37. Mail fredrik@lonnebanken.se

Vill du läsa fler artiklar som den här?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra erbjudanden – det är gratis!


Mest lästa artiklar