En av fem villaägare älskar snön och kylan!

PRESSMEDDELANDE 2010-02-04 Höga uppvärmningskostnader, snöskottning vareviga morgon och dessutom kallt inomhus. Trots alla vedermödor som den svenska rekordvintern för med sig har 20 procent av svenska villägare inget ont att säga. Tvärtom – de älskar snön och kylan!


Villapanelen har med hjälp av 3 726 villaägare kartlagt vad som är allra värst med snön och kylan. Men överraskande nog tycker hela 740 villaägare att inget är dåligt, utan är istället översvallande positiva till det knarrande vita täcket.

– I år har vi äntligen fått känna att vi är ett riktigt vinterland! Det är ju det som vi egentligen tycker att vi är, trots att det inte alltid har märkts de senare åren. Ordningen är helt enkelt återställd och det tycker vi om. Hellre snö och vitt än mörkt och grått, säger Stina Abenius, chefredaktör för tidningen Vi i Villa.

Yngre irriterar sig på blaskig hall, äldre på att skotta

Men visst för snömassorna med sig en hel del extraarbete. Och inte minst extra kostnader, vilket förstås blir kännbart nu när de första elräkningarna landar i brevlådan. Kartläggningen visar att sex av tio villaägare – oavsett ålder och kön – är mest bedrövade över just de ökade uppvärmningskostnaderna. Men på andra plats går åsikterna isär. Villaägare upp till 30 år tycker att den snöiga hallen är värst (33,5%), medan villaägare 51 år och äldre är mer besvärade av den dagliga snöskottningen (30,5%).

Vad av nedanstående tycker du är det värsta med snön och kylan?

1. Uppvärmningskostnaden blir så hög 62%
2. Jag måste skotta varje morgon 24%
3. Jag måste skrapa/borsta bilen varje dag 23%
4. Det blir så kallt inomhus 23%
5. Inget – jag ÄLSKAR snö och kyla! 20%
6. Hallen blir snöig och blöt 19%
7. Annat 8%
8. Vattenledningar, värmepumpar etc går sönder 6%
9. Jag får inte morgontidningen i tid 2%
10. Propparna går hela tiden 2%

Om undersökningen

Totalt har 3 726 villaboende i hela Sverige från 20 år och uppåt besvarat undersökningen. I den aktuella frågan har man kunnat ange upp till tre svarsalternativ. Fler siffror hittar du i rapporten som finns att hämta på viivilla.se, se Press. Resultaten kan användas fritt om källan tidningen Vi i Villa anges.

För mer information kontakta:

Stina Abenius, chefredaktör tidningen Vi i Villa
Tfn: 08-731 29 73 , mobil 070-799 79 36. E-post: stina.abenius@viivilla.se

Annethe Grimborg, marknadschef tidningen Vi i Villa
Tfn: 08-731 29 36, mobil: 070-238 71 48. E-post: annethe.grimborg@viivilla.se

Villapanelen är den första oberoende och opolitiska panelen som speglar villaägarnas åsikter inom olika områden. Det är en återkommande rapport om olika aspekter i villalivet och initiativtagare är Vi i Villa, Sveriges största tidning med en räckvidd på 2 300 000 läsare. Stina Abenius är chefredaktör och tidningen utkommer tio gånger per år till samtliga villahushåll i Sverige. Den gedigna kunskapen om och kontaktytan med villaägaren leder till intressant, rolig och viktig information. Se även viivilla.se

Rapport (pdf)

Vill du läsa fler artiklar som den här?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra erbjudanden – det är gratis!


Mest lästa artiklar