Sveriges vackraste villa 2010 ligger i Boden

PRESSMEDDELANDE 2011-01-28

Familjen Niledes villa i Sandträsk, 4 mil nordväst om Boden, är vackrast i landet. Vinnaren korades bland totalt 354 tävlande bidrag från hela Sverige och utsågs av en jury från Sveriges största tidning Vi i Villa och Solhaga Garden. Totalt fick tävlingen in 90 000 röster.

– Denna genuina industrimagnatvilla är en nyväckt norrlandspärla, säger Stina Abenius, chefredaktör på tidningen Vi i Villa.

Låg osåld i 4 år – till ett fyndpris

För 10 år sedan bodde de nuvarande ägarna och de då nyblivna föräldrarna, Jennie och Daniel Nilede, fortfarande i Skåne. Längtan till naturen, fjällvandring och fiske ledde till att de hyrde ett hus i motsatt landsända. Efter att de väl provbott i den norrländska stillheten fanns ingen återvändo. När de fick syn på Sveriges vackraste villa, hade den legat osåld på nätet i fyra år. Den 400 kvadratmeter stora villan kostade 620 000 kronor – en spottstyver jämfört med priserna i Skåne.

– Det räckte med att se huset första gången, vi blev förälskade. Av läget, av hur ljuset ramlade in genom fönstren. Vi kunde inte tro att priset var sant, säger Jennie.

Den vackra villan har också en spännande historia. C.O. Bergman, industrimagnat och ägare till Gällivare-gruvorna, var både arkitekt och förste ägare till huset under slutet av 1800-talet. Han valde platsen för det vackra läget vid sjön Sandträsk strand där marken var gynnsam för odling, för bland annat potatis. På gården hade man också 80 fjällkor.

– Ibland när vi är ute på sjön och ser huset på håll säger vi: ”Vilket hus! Tänk om man kunde få bo där”. Sedan tittar vi på varandra och säger ”Men det gör vi ju!”

Familjen Nilede vinner, förutom äran, ett presentkort på 45 000 kronor från Solhaga Garden. Fyra andra pristagare belönas med varsitt presentkort på 1 500 kronor, de är:

• Caroline Garpvall, Helsingborg
• Per Mattson, Sundbyberg
• Stina Näslund, Sollefteå
• Eva Ahlström, Västervik

Om tävlingen

Tävlingen Sveriges vackraste villa, som utlystes i tidningen Vi i Villa under hösten 2010 för andra året i rad, uppmanade villaägare att ladda upp exteriörbilder av sina hus på viivilla.se. Tävlingen bestod av totalt 354 villor och fick in 90 000 röster. Vinnarna utsågs av en jury från Vi i Villa och Solhaga Garden. Övriga tävlingsbidrag finns att se på foto.viivilla.se

För mer information om tävlingen, vänligen kontakta:

Stina Abenius, chefredaktör tidningen Vi i Villa
Tfn: 08-731 29 73, mobil: 070-799 79 36
E-post: stina.abenius@viivilla.se

Annethe Grimborg, marknadschef tidningen Vi i Villa
Tfn: 08-731 29 36, mobil: 070-238 71 48
E-post: annethe.grimborg@viivilla.se

För ytterligare bilder vänligen kontakta:

Ulrika Engellau, presskontakt Agency
Tfn: 070 915 23 63
E-post: ulrika.engellau@agency.se

Tidningen Vi i Villa utkommer tio gånger om året och distribueras gratis till samtliga Sveriges villahushåll, för närvarande strax över två miljoner. Viivilla.se besöks av 100 000 unika besökare per vecka. Tidningen och sajten utges av Bonnier Publications AB och ingår i Bonnier Magazine Group, som dotterbolag till Bonnier Publications A/S. Förlaget omsätter över 300 miljoner kronor och har 112 anställda i de nordiska länderna.

TV: Redaktionens bästa klipp!
ANNONSSAMARBETE MED CONTI-CUBE

”Grannarna planerar att skaffa en likadan modell”

CONTI-CUBEs sopkärlsskydd har gjort succé i Europa. Nu lanseras det i Sverige. 

– Nu kommer inte djuren åt soporna längre, jag är supernöjd, säger en kund.
conti-cube

Soptunnor som blåser omkull, attraherar fåglar och skadedjur eller används av utomstående är vanliga problem för villa- och fastighetsägare. Många vill dölja sina sop- eller återvinningskärl genom att sätta upp tältliknande skydd eller bygga en träspaljé – men nu lanseras ett stilrent, väderbeständigt och låsbart sopkärlsskydd i Sverige.

CONTI-CUBE har sedan 2020 skapat och levererat sopkärlsskydd i Europa. Efter lanseringen blev succén snart ett faktum och produkten blev snabbt en vanlig syn hos villa- och fastighetsägare i både Polen, Österrike och Tyskland.

 – Jag tycker att de är otroliga, både visuellt och praktiskt sett. De har en solid konstruktion som inte påverkas ens av starka vindar, säger kunden Hanna från Polen. Hon berättar att hon tidigare behövt ha sina soptunnor stående inne i sin trädgård då djur annars tog sig in i dem, men nu kan hon äntligen ha kärlen ute vid gatan.

Vill du veta mer om kärlen? Klicka här.

Kan utökas efter behov

CONTI-CUBEs sopkärlsskydd håller enkelt och smidigt dina soptunnor och återvinningskärl på plats. De levereras i storlekar 120, 240 och 1100 liter och kan enkelt utökas efter behov på grund av sin modulära design. Skydden är i antracitfärg och du monterar det enkelt själv – något som kunden Michael från Österrike uppskattade.

– Jag köpte en dubbel uppsättning om 240 liter och är sjukt imponerad. Hålen var förborrade och monteringsanvisningen var på riktigt så välskriven att ett barn hade kunnat förstå den. Det finns inte någon produkt på marknaden som ens kan jämföras med den här. 

Fri frakt i Sverige

Sopkärlsskyddet är underhållsfritt och tillverkat av galvaniserat stål. Alla produkter tillverkas i EU och levereras utan fraktkostnad. Dessutom är det möjligt att välja till en låsbar modell. 

Carmen från Tyskland berättar att hela hennes grannskap har blivit nyfiket på hennes sopkärlsskydd och berättat att de planerar att införskaffa likadana.

– De ser väldigt moderna ut och allt gick supersmidigt från beställning till leverans. Jag kan inte säga något negativt alls, det är en toppenprodukt.

Klicka här för att läsa mer.

Om CONTI-CUBE Modernt sopkärlsskydd:

  • Tillverkat av stål
  • Väderbeständig
  • Kan bli låsbar – skydd för oönskad åtkomst (tillval)
  • CONTI-CUBE sopkärlsskydd gör att dina sopkärl ser mer eleganta ut
  • Kontakta CONTI-CUBE på telefon: 08–384413 eller mejl info@conti-cube.com

Läs mer och beställ CONTI-CUBE här

Mest lästa artiklar