Sveriges vackraste villa 2011 ligger i Älvsjö

PRESSMEDDELANDE 2012-01-20 För tredje året i rad har Sveriges mest lästa tidning Vi i Villa utsett Sveriges vackraste villa. Vinnare blev den 100 år gamla trävillan i Älvsjö. Juryns motivering till vinnarhuset lyder: ”Traditionell och modern på samma gång - med den ursprungliga arkitekturen och den tidsenliga ljusa kulören”.

Årets vinnare av Vi i Villas fototävling Sveriges vackraste villa är en riktig karaktär – med hundra år på nacken. Den vackra trävillan med fiskfjällspanel byggdes av bildhuggare Carl Gustaf Ivar Cedervall i form av en jaktstuga och enligt uppgift lät han sig inspireras av Anders Zorns hus i Mora. Ursprungligen var huset svarttjärat efter dåtidens mode.

Och huset har också åldrats med värdighet. De nuvarande ägarna, Johan Månsson och Anette Sandsjö, har varit noggranna när de renoverat och därmed lyckats bevara den ursprungliga charmen. Bland annat har ett burspråk förvandlas till en hel tillbyggnad under familjens ägo. Paret har tagit hänsyn till husets stil och också varit mycket noga med att välja beständiga material.

– Huset byggdes under en era när man hade tid – det tog fyra år att uppföra. Jag är glad och stolt över att vi själva inte fallit för moderna och enkla genvägar när vi renoverat, till skillnad mot hur det ofta renoveras i många andra stadsnära hus. Jag har själv byggt med tanke på att även den nya delen helst ska hålla i ytterligare 100 år, säger Johan Månsson.

Juryns motivering:
”Här har den svenska nationalromantiken både bevarats och förvaltats på ett genomtänkt sätt. Denna villa känns mycket traditionell och modern på samma gång – med den ursprungliga arkitekturen och den tidsenliga ljusa kulören. Det här är en villa som man genast blir charmad av!”

Om tävlingen
Tävlingen Sveriges vackraste villa, som utlystes i tidningen Vi i Villa under hösten 2011 för tredje året i rad, uppmanade villaägare att ladda upp exteriörbilder av sina hus på viivilla.se. Tävlingen bestod av totalt 378 bilder från runt 200 fotografer och fick in cirka 40 000 röster. Vinnarna utsågs av en jury från Vi i Villa och Travel Logic. Övriga tävlingsbidrag finns att se på https://foto.viivilla.se

Familjen Sandsjö-Månsson vinner, förutom äran, en rundresa för två i Malaysia från Travel Logic.

På delad andraplats kom följande tävlingsbidrag:

– Peo och Caroline Åkerlund, Åtvidaberg, Östergötland

– Cecilia Hagert, Anderslöv, Skåne

– Lena Öst/Lasse Almström, Ljusdal, Hälsingland

– Bengt Andersson, Östra Strö, Skåne

Bilder på samtliga pristagare finns på:
https://viivilla.se/Press – Pressbilder

För mer information om tävlingen kontakta:

Stina Abenius, chefredaktör tidningen Vi i Villa
Tfn: 08-731 29 73, mobil: 070-799 79 36
E-post: stina.abenius@viivilla.se

Christopher Holmerin, nordisk förlagschef för interaktiva medier, Bonnier Publications AB
Tfn: 08-731 29 44, mobil: 070-714 65 24
E-post: christopher.holmerin@bp.bonnier.se

Annethe Grimborg, marknadschef tidningen Vi i Villa
Tfn: 08-731 29 36, mobil: 070-238 71 48
E-post: annethe.grimborg@viivilla.se

Tidningen Vi i Villa utkommer tolv gånger om året och distribueras gratis till samtliga Sveriges villahushåll, för närvarande strax över två miljoner. Viivilla.se besöks av 100 000 unika besökare per vecka. Tidningen och sajten utges av Bonnier Pulications AB och ingår i Bonnier Magazine Group, som dotterbolag tilll Bonnier Publications A/S. Förlaget omsätter över 300 miljoner kronor och har 112 anställda i de nordiska länderna.

TV: Redaktionens bästa klipp!
ANNONSSAMARBETE MED CONTI-CUBE

”Grannarna planerar att skaffa en likadan modell”

CONTI-CUBEs sopkärlsskydd har gjort succé i Europa. Nu lanseras det i Sverige. 

– Nu kommer inte djuren åt soporna längre, jag är supernöjd, säger en kund.
conti-cube

Soptunnor som blåser omkull, attraherar fåglar och skadedjur eller används av utomstående är vanliga problem för villa- och fastighetsägare. Många vill dölja sina sop- eller återvinningskärl genom att sätta upp tältliknande skydd eller bygga en träspaljé – men nu lanseras ett stilrent, väderbeständigt och låsbart sopkärlsskydd i Sverige.

CONTI-CUBE har sedan 2020 skapat och levererat sopkärlsskydd i Europa. Efter lanseringen blev succén snart ett faktum och produkten blev snabbt en vanlig syn hos villa- och fastighetsägare i både Polen, Österrike och Tyskland.

 – Jag tycker att de är otroliga, både visuellt och praktiskt sett. De har en solid konstruktion som inte påverkas ens av starka vindar, säger kunden Hanna från Polen. Hon berättar att hon tidigare behövt ha sina soptunnor stående inne i sin trädgård då djur annars tog sig in i dem, men nu kan hon äntligen ha kärlen ute vid gatan.

Vill du veta mer om kärlen? Klicka här.

Kan utökas efter behov

CONTI-CUBEs sopkärlsskydd håller enkelt och smidigt dina soptunnor och återvinningskärl på plats. De levereras i storlekar 120, 240 och 1100 liter och kan enkelt utökas efter behov på grund av sin modulära design. Skydden är i antracitfärg och du monterar det enkelt själv – något som kunden Michael från Österrike uppskattade.

– Jag köpte en dubbel uppsättning om 240 liter och är sjukt imponerad. Hålen var förborrade och monteringsanvisningen var på riktigt så välskriven att ett barn hade kunnat förstå den. Det finns inte någon produkt på marknaden som ens kan jämföras med den här. 

Fri frakt i Sverige

Sopkärlsskyddet är underhållsfritt och tillverkat av galvaniserat stål. Alla produkter tillverkas i EU och levereras utan fraktkostnad. Dessutom är det möjligt att välja till en låsbar modell. 

Carmen från Tyskland berättar att hela hennes grannskap har blivit nyfiket på hennes sopkärlsskydd och berättat att de planerar att införskaffa likadana.

– De ser väldigt moderna ut och allt gick supersmidigt från beställning till leverans. Jag kan inte säga något negativt alls, det är en toppenprodukt.

Klicka här för att läsa mer.

Om CONTI-CUBE Modernt sopkärlsskydd:

  • Tillverkat av stål
  • Väderbeständig
  • Kan bli låsbar – skydd för oönskad åtkomst (tillval)
  • CONTI-CUBE sopkärlsskydd gör att dina sopkärl ser mer eleganta ut
  • Kontakta CONTI-CUBE på telefon: 08–384413 eller mejl info@conti-cube.com

Läs mer och beställ CONTI-CUBE här

Mest lästa artiklar