Vi i Villa hjälper migranter i Grekland

Den 16 februari åker tidningen Vi i Villa, tillsammans med hantverkare från FM Mattsson och Grabber, till Grekland för att hjälpa migranterna i flyktinglägret Ritsona. Målet är att bidra till ett bättre boende samt vatten- och avloppslösningar.


Sedan gränserna mot övriga Europa stängdes i mars 2016 sitter omkring 60 000 migranter fast i Grekland, med en svår humanitär situation som följd. Den 16 februari åker delar av Vi i Villas redaktion, tillsammans med Grabber® och FM Mattsson, till migrantförläggningen i Ritsona för att förbättra förutsättningarna för de boende.

– I en orolig tid är det viktigare än någonsin att hjälpa varandra. Vår kunskap om hus och boende är stor och då faller det sig naturligt att bidra med det vi kan på plats, säger Anders Carlén, chefredaktör på Vi i Villa.

Teamet på plats, som bland annat utgörs av snickare från Grabber® och rörmokare från FM Mattsson, kommer främst att fokusera på att iordningställa vatten, avlopp och mer permanenta bostäder. Grabber® och FM Mattsson bidrar också med skruv och infästningar samt vvs-tillbehör. Dessutom köps en container in där migranterna kan låna verktyg och själva hjälpa till med arbetet.

– Utöver ett fungerande boende saknas det material för sömnad, och barnen har efterfrågat saxar, lim och papper – därför har vi startat en insamling via Swish, och vi hoppas självklart att så många som möjligt vill hjälpa till genom att skänka pengar, säger Anders Carlén.

Arbetet på plats kommer att dokumenteras och återges i tidningen Vi i Villa, på sajten Viivilla.se samt i sociala kanaler. 

Mer information om Ritsona Camp samt om flyktingsituationen i Grekland hittar du hos den svenskregistrerade hjälporganisationen Light House Relief.

Anders Carlén, chefredaktör Vi i Villa.

 

Var med och bidra i Vi i Villas insamling:

Vi i Villas swishnummer: 070-369 25 17. Märk bidraget ”Grekland”.

  

Vill du läsa fler artiklar som den här?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra erbjudanden – det är gratis!


Mest lästa artiklar