Vi i Villa-hjälpen på plats i Grekland

Vi i Villas redaktion är på plats i Ritsona camp i Grekland, för att hjälpa migranterna med bland annat avlopp och vatten. Här är 3 snabba frågor med redaktionschef Anja Källstedt.

Hej Anja, berätta kort om varför ni är i Ritsona och vad ni ska göra där?

– Vi är här tillsammans med Grabber och FM Mattsson för att förbättra boendeförutsättningarna för migranterna. Vi ska bland annat dra rör för vatten och avlopp för de boende. Just nu håller vi på att dra rör till en zon som kallas ”Female friendly space” som bara är för kvinnor och barn. Syftet är att de ska få tillgång till vatten där. Vi har även köpt en container som vi fyllt med verktyg och skruv, många av migranterna hjälper till att bygga.

Hur är läget i förläggningen?

– Sedan gränserna mot övriga Europa stängdes i mars 2016 har många migranter fastnat i Grekland. Här i Ritsona har många bott i cirka ett år. Situationen är inte bra, men mycket nödvändigt finns numera. Tidigare bodde de i tält, men alla här har nu egna små bostadsmoduler, där de mest nödvändiga faciliteterna finns. De boende har även tillgång till bland annat läkarvård och psykologhjälp på plats.

Vi i Villa har drivit en insamling för att samla pengar till de boende, vad behövs mest?

– Pengarna som kommit in går oavkortat till att köpa sånt som efterfrågats. Bland annat önskar kvinnorna saker till just denna ”Female friendly space”-zon och barnen önskar saker till sitt avskilda område. Kvinnorna önskar sybehör som nål, tråd och garn, medan barnen till sin zon önskar pyssel som papper och lim.

 

Chefredaktör Anders Carlén och redaktionschef Anja Källstedt är på plats.

 

 

 

 

Bakgrund/Läs mer

Tillsammans med FM Mattsson och Grabber befinner sig delar av Vi i Villas redaktion i migrantförläggningen i Ritsona, för att förbättra förutsättningarna för de boende. Mer om projektet och insamlingen för #Viivillahjälpen kan du läsa här.

TV: Redaktionens bästa klipp!
ANNONSSAMARBETE MED CONTI-CUBE

”Grannarna planerar att skaffa en likadan modell”

CONTI-CUBEs sopkärlsskydd har gjort succé i Europa. Nu lanseras det i Sverige. 

– Nu kommer inte djuren åt soporna längre, jag är supernöjd, säger en kund.
conti-cube

Soptunnor som blåser omkull, attraherar fåglar och skadedjur eller används av utomstående är vanliga problem för villa- och fastighetsägare. Många vill dölja sina sop- eller återvinningskärl genom att sätta upp tältliknande skydd eller bygga en träspaljé – men nu lanseras ett stilrent, väderbeständigt och låsbart sopkärlsskydd i Sverige.

CONTI-CUBE har sedan 2020 skapat och levererat sopkärlsskydd i Europa. Efter lanseringen blev succén snart ett faktum och produkten blev snabbt en vanlig syn hos villa- och fastighetsägare i både Polen, Österrike och Tyskland.

 – Jag tycker att de är otroliga, både visuellt och praktiskt sett. De har en solid konstruktion som inte påverkas ens av starka vindar, säger kunden Hanna från Polen. Hon berättar att hon tidigare behövt ha sina soptunnor stående inne i sin trädgård då djur annars tog sig in i dem, men nu kan hon äntligen ha kärlen ute vid gatan.

Vill du veta mer om kärlen? Klicka här.

Kan utökas efter behov

CONTI-CUBEs sopkärlsskydd håller enkelt och smidigt dina soptunnor och återvinningskärl på plats. De levereras i storlekar 120, 240 och 1100 liter och kan enkelt utökas efter behov på grund av sin modulära design. Skydden är i antracitfärg och du monterar det enkelt själv – något som kunden Michael från Österrike uppskattade.

– Jag köpte en dubbel uppsättning om 240 liter och är sjukt imponerad. Hålen var förborrade och monteringsanvisningen var på riktigt så välskriven att ett barn hade kunnat förstå den. Det finns inte någon produkt på marknaden som ens kan jämföras med den här. 

Fri frakt i Sverige

Sopkärlsskyddet är underhållsfritt och tillverkat av galvaniserat stål. Alla produkter tillverkas i EU och levereras utan fraktkostnad. Dessutom är det möjligt att välja till en låsbar modell. 

Carmen från Tyskland berättar att hela hennes grannskap har blivit nyfiket på hennes sopkärlsskydd och berättat att de planerar att införskaffa likadana.

– De ser väldigt moderna ut och allt gick supersmidigt från beställning till leverans. Jag kan inte säga något negativt alls, det är en toppenprodukt.

Klicka här för att läsa mer.

Om CONTI-CUBE Modernt sopkärlsskydd:

  • Tillverkat av stål
  • Väderbeständig
  • Kan bli låsbar – skydd för oönskad åtkomst (tillval)
  • CONTI-CUBE sopkärlsskydd gör att dina sopkärl ser mer eleganta ut
  • Kontakta CONTI-CUBE på telefon: 08–384413 eller mejl info@conti-cube.com

Läs mer och beställ CONTI-CUBE här

Mest lästa artiklar