Rabarberkräm med kardemumma
Rabarberkräm och barndomen hör på något sätt ihop. Mormor stod vid spisen och kokade och själv stod man på en stol bredvid och tittade på med spänning. Denna kräm kan du äta antingen som ett mättande mellanmål eller som en avslutning på en middag. Mums!

Recept på rabarberkräm med kardemumma
Du behöver (4 portioner):
-
6 dl vatten
-
1 1/4 dl socker
-
1 tsk vaniljpulver
-
1 tsk stött kardemumma
-
600 g rabarber
-
2 msk potatismjöl
Gör så här:
Rabarberglass med syrlig citron
Det är ingen hemlighet att rabarber och kola gifter sig väl ihop. Denna krämiga vaniljglass är helt fantastisk. I sig är glassen fräscht syrlig och ihop med kolan blir den lite sötare. Avnjut precis som du önskar.

Recept på rabarberglass
Du behöver (6 portioner):
-
3 dl vispgrädde
-
1/2 kg rabarber
-
1 citron
-
1 dl muscovadosocker
-
1/2 tsk äkta vaniljpulver
Gör så här:
Recept på söt kolasås
Du behöver:
-
1 dl vispgrädde
-
1 dl sirap
-
1/2 dl muscovadosocker
-
2 msk smör
Gör så här:
Kolafudge med rabarber och vanilj
Antingen gör du som vi och skär stora bitar av denna ljuvliga kola och avnjuter som fika ihop med kaffe. Eller så gör du små munsbitar, lindar in i kolapapper och spar dem i kylen för att avnjuta under flera dagar. Oavsett hur du väljer att göra får dina smaklökar en ljuvlig upplevelse av sött och syrligt på samma gång.

Du behöver (cirka 10 bitar):
-
1 1/2 dl vispgrädde
-
1 dl muscovadosocker
-
1/2 dl flytande honung
-
1/2 tsk äkta vaniljpulver
-
75 g smör
-
1 rabarber
-
Flingsalt
Gör så här: