BBQ-kryddade kycklingspett, grillad sallad och avokadokräm

Foto: Lönneberga

Sommar på en tallrik! Smidigt fixat med färdigmarinerade kycklingspett, len avokadokräm och en fräsch grillad sallad.

Kycklingspett, grillad sallad och avokadokräm

Du behöver:

(4 portioner)

  • 1 förpackning (480 g) kycklingspett BBQ & chipotle, Lönneberga

Grillad sallad:

  • 1 isbergssalladshuvud

  • 1 silverlök, finhackad

  • 2 tomater, finhackade

  • 1 lime

  • 1/2 kruka koriander

  • 2 msk olivolja

  • 1/2 tsk salt

Avokadokräm:

  • 2 avokado

  • 1 färsk jalapeño, skivad

  • 1 lime, zest

  • 1 vitlöksklyfta, grovhackad

  • 1/2 kruka koriander, grovhackad

  • 1/2 tsk honung

  • 1/2 tsk salt

  • 1 1/2 dl vatten

  • 1 msk olivolja

Gör så här:

  1. Avokadokräm: dela och gröp ur avokadon. Mixa med hälften av jalapeñon samt vitlök, koriander, limeskal och saft, vatten, honung och salt till en slät kräm. Lägg krämen på ett fat, ringla över olivolja och toppa med resterande jalapeño.

  2. Kyckling: grilla kycklingspetten enligt anvisning på förpackningen. Lägg upp på fatet med avokadokräm.

  3. Grillad sallad: blanda lök, tomat, limezest, koriander, olivolja och salt, ställ åt sidan.

  4. Dela limen på mitten och grilla någon minut till fin yta.

  5. Skär isbergssalladen i 2 centimetertjocka skivor (behåll roten så den håller ihop). Grilla salladen någon minut per sida, lyft försiktigt med en stekspade.

  6. Lägg den grillade salladen på ett stort fat, toppa med tomat- och lökblandningen och pressa över grillad lime.

  7. Servera: fram med alla fat och låt dina gäster ta för sig.

BBQ-kryddade kycklingspett, grillad sallad och avokadokräm - Vi i Villa
Foto: Lönneberga

Tips!

Addera gärna libabröd eller ett härligt surdegsbröd, det är ljuvligt att doppa i avokadokrämen.

Recept: Louise Johansson för Lönneberga

Läs också: Caesarburgare med kyckling och smakrik dressing

Sandra Holmes