Vill du bjuda på glöggmingel, men servera något annat än vanlig glögg är drinken Glögg sour perfekt! Här blandas syrlig citronsaft, kanelsockerlag och mörk rom med äggvita, som ger ett vackert skum. En torkad apelsinskiva på toppen sätter pricken över i – nu kan festen börja!

Glögg sour
Du behöver:
(1 glas)
Kanelsockerlag:
- 1 dl strösocker
- 1 dl vatten
- 2 hela kanelstänger
Drink:
- 4–5 cl vit starkvinsglögg
- 2 cl mörk rom (t.ex. Diplomatico)
- 3 cl citronsaft
- 3 cl kanelsockerlag
- 2 cl äggvita
- iskub, att skaka drinken med
Garnityr:
- torkad apelsinskiva eller kanelstång
Gör så här:
Sockerlag:
- Koka strösocker, vatten och kanelstänger tills sockret har smält helt.
- Ta bort från värmen och låt svalna.
Blanda drinken:
- Mät upp alla ingredienser till drinken i en shaker. Lägg i iskuben och skaka kraftigt tills drinken är kall och skummig.
- Häll upp i ett kallt martiniglas och dekorera med en torkad apelsinskiva eller en kanelstång.
Tips!
Gör gärna sockerlagen dagen innan och förvara med en kanelstång kvar i flaskan.

Recept ur ”Jul med guldkant” av Catarina König (Max Ström, 2025).
Läs också: Recept: Carolas adventstapas