Grilla bacon – salt, gott och enkelt

Foto: Sofia Hänström

Rulla, grilla, njut! Här tipsar Vi i Villas chefredaktör om sin rökiga favorit på grillen – rullat bacon.

Har du testat att grilla bacon? Det blir både mjukt och krispigt, och den naturliga sältan förstärks efter ett varv på grillen. Men lägg inte ut baconskivorna platt på gallret, sätt dem på ett grillspett istället, så bränner de inte fast lika lätt. Så här gör du.

Grilla bacon

Grilla bacon – salt, gott och enkelt - Vi i Villa
Foto: Sofia Hänström
  1. Ta en baconskiva i taget och rulla. Stick grillspettet genom de rullade baconskivorna.
  2. Lägg spettet på grillen. Om du ska grilla annan mat samtidigt är det en fördel att börja med baconet för sig. När baconet grillas droppar fettet ner på kolen och då blir det lätt ganska rökigt.
  3. När det är dags att vända kan baconet ha fastnat lite. Ruska då försiktigt på spettet med en grilltång och vänd det. Upprepa samma metod vid nästa vändning. Därefter brukar baconet inte fastna igen. Fortsätt att vända några gånger till.
  4. Grilla till önskad nivå – föredrar du mjukt eller knaperstekt?

Klart, ät och njut!

Läs också: Enkla trädgårdsknepet som rengör grillgallret

Sofia Hänström