Kycklingtacos med koreansk twist
Du behöver:
(4 portioner)
Kyckling:
- 400 g kycklingfilé, skuren i kuber
- 1 msk olja
- 1 påse Santa Maria Crispy Coating Garlic & Ginger
Coleslaw:
- 200 g vitkål, tunt strimlad
- 1 morot, riven
- 2 msk Sweet chili mayo toppingsås, Santa Maria
- 2 msk Hot kimchi style toppingsås, Santa Maria
- 1/2 lime, juicen av
Tillbehör:
- 1 paket Asian wrap rice flour, Santa Maria
- 200 g tärnad mango (fryst)
- 1/2 gurka, tunt skivad
- 1 knippe koriander
- 2 salladslökar, tunt skivade
Topping:
- Sweet chili mayo toppingsås, Santa Maria
- Hot kimchi style toppingsås, Santa Maria
Gör så här:
- Sätt ugnen på 220°C.
- Blanda kycklingbitarna med olja och kryddmix i en skål. Lägg kycklingen på en plåt i ugnen i ca 15 min tills den är gyllene. (Du kan också tillaga kycklingen i airfryer i 180°C i 10 min.)
- Blanda vitkål, morötter, toppingsåser och limejuice till en coleslaw.
- Värm wrapsen i ångkorg eller i mikron, enligt instruktionerna på förpackningen.
- Fyll bröden med gurka, coleslaw, kyckling och mango. Toppa med såserna och garnera med färsk koriander och salladslök.
Tips! Gör några hål i ett bakplåtspapper och lägg i botten av ångkorgen så blir bröden mindre klibbiga.
Recept: Santa Maria
Läs också: Räktacos med mangosallad, avokado och chilimajonnäs – Catarina Königs fräscha tacofavorit