Kycklingtacos med koreansk twist

Lyft tacomiddagen med asiatiska smaker. Här serveras wraps med krispig kyckling, krämig coleslaw och en kimchisås som sätter extra sting.

Kycklingtacos med koreansk twist

Du behöver:

(4 portioner)

Kyckling:

  • 400 g kycklingfilé, skuren i kuber
  • 1 msk olja
  • 1 påse Santa Maria Crispy Coating Garlic & Ginger

Coleslaw:

  • 200 g vitkål, tunt strimlad
  • 1 morot, riven
  • 2 msk Sweet chili mayo toppingsås, Santa Maria
  • 2 msk Hot kimchi style toppingsås, Santa Maria
  • 1/2 lime, juicen av

Tillbehör:

  • 1 paket Asian wrap rice flour, Santa Maria
  • 200 g tärnad mango (fryst)
  • 1/2 gurka, tunt skivad
  • 1 knippe koriander
  • 2 salladslökar, tunt skivade

Topping:

  • Sweet chili mayo toppingsås, Santa Maria
  • Hot kimchi style toppingsås, Santa Maria

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 220°C.
  2. Blanda kycklingbitarna med olja och kryddmix i en skål. Lägg kycklingen på en plåt i ugnen i ca 15 min tills den är gyllene. (Du kan också tillaga kycklingen i airfryer i 180°C i 10 min.)
  3. Blanda vitkål, morötter, toppingsåser och limejuice till en coleslaw.
  4. Värm wrapsen i ångkorg eller i mikron, enligt instruktionerna på förpackningen.
  5. Fyll bröden med gurka, coleslaw, kyckling och mango. Toppa med såserna och garnera med färsk koriander och salladslök.

Tips! Gör några hål i ett bakplåtspapper och lägg i botten av ångkorgen så blir bröden mindre klibbiga.

Recept: Santa Maria

Läs också: Räktacos med mangosallad, avokado och chilimajonnäs – Catarina Königs fräscha tacofavorit

Sandra Holmes