Denna pad thai bowl lagas med kyckling. För ett vegetariskt alternativ, byt ut kycklingen mot aubergine, svamp eller tofu.
Pad thai bowl med sweet chili mayo
Du behöver:
(4 portioner)
Pad thai:
-
400 g kycklingfilé
-
1 msk rapsolja
-
0,25 flaska Asian wok pad thai-sås (Santa Maria)
-
1 st ägg
-
300 g vitkål
-
1 paket risnudlar, 180 g
Sallad:
-
300 g strimlad vitkål
-
1 st morot
-
2 st salladslökar
-
75 g rödkål
-
1 st lime, juicen från
Topping:
-
6 st rädisor, tunna skivor
-
koriander
-
1 dl jordnötter
-
sweet chili mayo (Santa Maria)
-
0,5 st gurka
-
100 g edamamebönor, frysta
Gör så här:
-
Förbered risnudlarna, men halvera koktiden (de kommer fortsätta att koka i pannan).
-
Stek kycklingen i olja i en stor stekpanna tills den är gyllenbrun, tillsätt kålen men spara lite till salladen. Fräs snabbt, tillsätt ägg och blanda runt ordentligt.
-
Blanda ner risnudlarna och Asian wok pad thai-såsen.
-
Blanda ihop alla ingredienserna till salladen och pressa över limejuice.
-
Nu är det dags att göra själva bowlen. Börja med själva pad thai-basen och lägg det i en del av skålen. Lägg sallad bredvid och placera sedan toppingen där du tycker det blir fint.
-
Avsluta med färsk koriander och sweet chili mayo.

Recept från Santa Maria.
Läs också: Jennie Walldéns goda srirachasill