Pad thai bowl – fräsch och krispig nudelsallad

Foto: Santa Maria

En supergod bowl som är en twist på den asiatisk klassikern pad thai, serverad med krispiga grönsaker och en smaskig sås.

Denna pad thai bowl lagas med kyckling. För ett vegetariskt alternativ, byt ut kycklingen mot aubergine, svamp eller tofu.

Pad thai bowl med sweet chili mayo

Du behöver:

(4 portioner)

Pad thai:

  • 400 g kycklingfilé

  • 1 msk rapsolja

  • 0,25 flaska Asian wok pad thai-sås (Santa Maria)

  • 1 st ägg

  • 300 g vitkål

  • 1 paket risnudlar, 180 g

Sallad:

  • 300 g strimlad vitkål

  • 1 st morot

  • 2 st salladslökar

  • 75 g rödkål

  • 1 st lime, juicen från

Topping:

  • 6 st rädisor, tunna skivor

  • koriander

  • 1 dl jordnötter

  • sweet chili mayo (Santa Maria)

  • 0,5 st gurka

  • 100 g edamamebönor, frysta

Gör så här:

  1. Förbered risnudlarna, men halvera koktiden (de kommer fortsätta att koka i pannan).

  2. Stek kycklingen i olja i en stor stekpanna tills den är gyllenbrun, tillsätt kålen men spara lite till salladen. Fräs snabbt, tillsätt ägg och blanda runt ordentligt.

  3. Blanda ner risnudlarna och Asian wok pad thai-såsen.

  4. Blanda ihop alla ingredienserna till salladen och pressa över limejuice.

  5. Nu är det dags att göra själva bowlen. Börja med själva pad thai-basen och lägg det i en del av skålen. Lägg sallad bredvid och placera sedan toppingen där du tycker det blir fint.

  6. Avsluta med färsk koriander och sweet chili mayo.

Pad thai bowl – fräsch och krispig nudelsallad - Vi i Villa

Recept från Santa Maria.

Läs också: Jennie Walldéns goda srirachasill

Redaktionen