Läs också: Rulltårtsbakelser med chokladkräm
Trendtårtan nummer ett och en given succé på alla födelsedagskalas. Det här är en så kallad ”naked cake” i sifferform med mjuk sockerkaka och fluffig hallonkräm – och så mycket godis och bär som får plats!
Du behöver (12–14 bitar):
-
220 g ägg (4)
-
280 g strösocker (drygt 3 dl)
-
10 g vaniljsocker (2 tsk)
-
60 g smör
-
200 g mjölk (2 dl)
-
240 g vetemjöl (4 dl)
-
10 g bakpulver (2 tsk)
Hallonfrosting
-
400 g vispgrädde (4 dl)
-
250 g kylskåpskall mascarpone
-
90 g florsocker (1 ½ dl)
-
250 g hallonsylt (2 dl)
Garnering
-
Blåbär
-
Hallon
-
valfritt godis
-
Citronmeliss
-
Oxalis

Recept ur boken Baka och spritsa – dekorera enkelt och vackert, av Emma Brink Rask (Bokförlaget Semic)
Gör så här:


Tips! Tårtbottnar som har fått ligga i kylen i några timmar är lättare att jobba med när du ska montera en tårta.

Så här fint kan det färdiga resultatet bli!