Sill på nytt vis – 3 spännande recept

Punschsill, koriandersill eller medelhavssill – vilken faller dig i smaken? Foto: Charlotte Gawell

Spetsa till sillen med nya spännande smaker. Krögaren och kocken Nils Molinder delar här med sig av tre kreativa recept som höjer sillen till nya nivåer.

Har du tröttnat på senaps- och skärgårdssill? Våga testa nytt till sillbuffén! De här tre sillrätterna passar bra både på buffén och som mellanrätt. Recepten är signerade Nils Molinder, känd krögare och kock som driver anrika Melanders fisk. 

3 nyskapande sillrecept

Asiatisk touch: Koriandersill

Sill på nytt vis – 3 spännande recept - Vi i Villa
Foto: Charlotte Gawell

Syrlig och modern är den här sillrätten med ingredienser som koriander och lime. Till receptet: Så här gör du koriandersill.

Med smak av kontinenten: Medelhavssill

Sill på nytt vis – 3 spännande recept - Vi i Villa
Foto: Charlotte Gawell

Om du suktar efter Italien är det här det närmaste du kommer i sillväg! Till receptet: Så här snor du ihop medelhavssill.

Söt med drag: Punschsill

Sill på nytt vis – 3 spännande recept - Vi i Villa
Foto: Charlotte Gawell

Arrak och punsch är smaksättarna i den här sillanrättningen. Till receptet: Så gör du punschsill.

Sill på nytt vis – 3 spännande recept - Vi i Villa

Recepten är hämtade ur Sill & strömming: Recept, vett och värt att veta av Nils Molinder (Bokförlaget Arena, 2024). 

Sofia Hänström