ANNONS FRÅN STIGA

5 anledningar att välja batteridrivna trädgårdsredskap

Batteridrivna redskap underlättar trädgårdsarbetet på många olika sätt. Vi listar de fem största fördelarna med att välja batteridrivet!


Läs också: Ska du köpa trädgårdsmaskiner? Här är 3 smarta tips!

För villaägaren med en liten till medelstor trädgård är de smidiga batteridrivna redskapen oslagbara. Under de senaste åren har tekniken utvecklats väldigt mycket med smartare batterier och kraftfullare maskiner. 

– Nu kan man känna sig trygg med att välja batteridrivet framför bensindrivet utan att behöva kompromissa med prestandan, säger Per-Åke Molin, marknadschef på Stiga. 

Men förutom det då – vad är det som gör batteridrivet så bra? Här är de 5 största fördelarna med batteridrivet i jämförelse med bensindrivna redskap: 

 

1. Lägre ljudnivå

Med batteridrivna redskap minskar ljudnivån markant. Förutom att det är skönt för dig, som nu kan lägga hörselkåporna på hyllan, behöver du inte heller oroa dig så mycket över att störa grannarna om du har dem tätt inpå. 

 

2. Bensinfritt

Du slipper att andas in avgaser när du kör fossilfritt, och den renare luften gör miljön trevligare för alla. Du behöver inte heller bekymra dig över att bensinen ska ta slut, eller vilken bensinsort du ska välja. Och priset på batteriet kommer du att spara in på sikt om du jämför med pengarna du skulle lagt på bensin. 

En pappa och dotter klipper gräs

Tysta redskap utan avgaser gör arbetet roligare. 

3. Lättare att starta

Du behöver inte dra i något snöre flera gånger för att starta utan det är bara att trycka på knappen för att sätta igång maskinen.

4. Enklare rengöring

Du undviker att spilla bensin på dig och att det blir kladdigt och smutsigt på maskinen när du ska fylla på bensintanken. Du behöver inte tömma tanken inför vintern eller tänka på att byta tändstiftet – istället tar du bara in batteriet och förvarar det i rumstemperatur i slutet av säsongen. 

 

Man med batteridriven trimmer Minska ansträngande vibrationer med batteridrivna redskap

5. Bättre ergonomi

Batteridrivna redskap är skönare att hålla i eftersom vibrationerna i handtagen, som gör att du får ont i händerna efter ett tag, minskar markant. 

 Läs också: Finaste gräsmattan – bästa tipsen


I Stigas nya batteriserie 500 ingår gräsklippare, lövblås, häcksax, grästrimmer och motorsåg – som alla kan användas med ett och samma kraftfulla batteri. Gräsklipparna i 500-serien motsvarar de traditionella bensinklipparna i både kraft och prestanda.

Mest lästa artiklar