ANNONS FRÅN JULA

7 inredningstips till din balkong eller uteplats

Skapa en oas för avslappning och återhämtning. Med några enkla medel kan du göra balkongen eller uteplatsen till platsen du helst vill vara på i sommar. Här är sju härliga inredningstips.

paviljong

EXTERN LÄNK: Hitta allt för din balkong eller uteplats hos Jula 

Ge din uteplats eller balkong en personlig prägling och skapa en inbjudande atmosfär. Mjuka sittdynor och dekorativ belysning är några av alla tips på hur du enklast inreder din favoritplats utomhus. 

1. Gör det personligt

Sätt din egna personliga prägel på din balkong eller uteplats och låt det synas att just du bor där. Vilken typ av inredning matchar din personlighet? Blir du glad av starka färger eller mer neutrala inredningsdetaljer? Satsa på att gå all in med din stil även ute. 

2. Dekorera med ljus

Att sätta upp belysning på balkongen och uteplatsen skapar inte bara en mysig atmosfär, du kan även njuta av utomhusutrymmet längre tid när mörkret smyger sig på under sena sommarkvällar. Med ljusslingor får du en dekorativ belysning, och vill du ha ett mer riktat ljus kan du med fördel välja väggspotlights. 

solcellsslinga

Ljusslinga som drivs av solceller ger ett stämningsfullt sken. 

solcellslykta

Solcellslykta tillverkad i konstrotting laddas av solens ljus under dagen för att sen lysa upp din balkong eller uteplats när det blir mörkt.  

3. Utnyttja ytorna 

Fundera över vad du har för behov av din balkong. Är det främst en plats för växter och blommor eller vill du kunna avnjuta dagens första kopp kaffe i solen? Om du har en liten balkong behöver du tänka smart när du inreder för att få ut så mycket som möjligt av ytan. Ett caféset med ett litet bord och två stolar passar bra till den lilla balkongen. 

cafeset

Bordet och stolarna är enkla att fälla ihop och är tillverkade i akaciaträ. 

4. Bygg på höjden

Grönt är som bekant skönt och inte minst för att skapa en mysig känsla på balkongen eller uteplatsen. Odla egna växter eller satsa på konstgjorda varianter som inte kräver något vatten eller gröna fingrar, perfekt om du är borta på semester och vill slippa be grannarna vattna. För att få plats med fler växter på balkongen eller uteplatsen kan du bygga på höjden. En växthylla i flera plan gör att du får plats med många olika krukor och vaser. 

förvaringshylla

Svart förvaringshylla tillverkad av furu i tre våningar. 

bambuträd

Träd i konstgjord bambu med ett verklighetstroget utseende.

5. Skydd för solen

Även om solens strålar är något de flesta av oss längtar efter under större delen av året kan det vara skönt med ett parasoll för att kunna få skugga under riktigt varma sommardagar. Det kan även vara trevligt med ett insynsskydd på balkongen för att undvika vind, sol och nyfikna grannar.

parasoll

Ett halvformat parasoll är perfekt för den lilla balkongen. 

insynsskydd

Hard Heads insynsskydd monteras enkelt med hjälp av två medföljande elastiska rep. 

6. Få in dynor och textilier

Textilier skapar en hemtrevlig känsla och gör det ombonat. Vill du ha det mjukt under fötterna kan du lägga ut en matta av konstgräs som piffar upp golvet på balkongen eller uteplatsen. Sittplatser med sköna dynor gör att du vill tillbringa många timmar utomhus. 

dyna

Sitt bekvämt på mjuka dynor som är hela 9 centimeter tjocka. 

balkonggräs

Undersidan på konstgräsmattan är nopprad vilket fungerar som dränering för vatten och håller mattan på plats. 

7. Maxa uteplatsen

En stund i solen, långa härliga middagar med vänner eller en glass med familjen. På uteplatsen kan du skapa ett rum i rummet genom att använda en paviljong. Den skapar ett avskilt utrymme på uteplatsen och ger ett extra rum att umgås i. 

Varierar antalet middagsgäster? Välj ett utdragbart bord med plats för 4-8 personer. 

En hörnsoffa är både mysigt och ett praktiskt sätt att maxa ytan på en uteplats. 

paviljong

Att sätta upp en paviljong skapar ett lyxigt uterum på ett enkelt sätt.

EXTERN LÄNK: Här hittar du mer inredning och möbler för att inreda utomhus 

Jula

I år firar Jula 45 år och det svenska familjeföretaget är en av nordens största kedjor inom hemmafix. Jula vill förenkla din vardag och ge dig möjlighet att med låga priser skapa ett aktivt och roligt liv. Med över 15 000 produkter vill Jula inspirera dig att vilja fixa saker själv. Läs mer om Jula här.

Mest lästa artiklar