ANNONS FRÅN SARTEX

5 husägare: ”Därför älskar vi våra uterum”

Vad är din passion? Ett uterum kan fylla många funktioner och ge utrymme för mycket glädje i vardagen. Möt fem läsare som använder sina uterum på olika sätt.

1. ”Vårt uterum blev min ateljé”

uterum

– När jag blev pensionär fick jag mer tid för min hobby, att måla med olja och akvarell, men jag hade ingen plats för mina målardukar. Vi bestämde oss för att omvandla vårt uterum till ateljé. Det är väldigt rofyllt att kunna försvinna bort med penseln i handen en stund. Maken trivs i garaget och det här rummet är min egen kreativa frizon.

Inger, hobbykonstnär

2. ”Byggde ett uterum som hemmakontor”

uterum

– Att jobba hemifrån är en livsstil som jag verkligen trivs med. Men jag och min man har en stor familj med livliga barn, och det var svårt att få arbetsro i huset. Lösningen blev att bygga ett uterum i anslutning till köket där jag nu har mitt hemmakontor. Valet föll på ett modernt uterum med stora glasdörrar. Jag brukar öppna upp dem så jag kan höra fåglarna, och om jag behöver en paus går jag ut i trädgården. Nu när jag har ett fungerande kontor är det inga problem att ta emot kunder hemma. De kan gå direkt in i uterummet, så jag behöver inte bekymra mig om hur huset ser ut. Så nöjd!

Jenny, arkitekt

3. ”Långa härliga middagar”

uterum

– Min man älskar att laga mat, och själv är jag väldigt trädgårdsintresserad. Det bästa vi vet är att bjuda in vänner på middagar i trädgården, men vi har tyckt att det varit synd att festerna slutar i förtid när det blir ruggigt på kvällarna, och vädret kan man ju aldrig lita på. Så vi byggde ett uterum där vi har ett långbord och plats för många. Innan solen går ner håller vi skjutdörrarna öppna mot trädgården, så det blir nästan som att sitta ute. Och sen har vi en kamin, infravärme och lyktor som vi tänder när det blir lite kallare. Så vi kan faktiskt ha grillfester och sitta där året om!

Jessica, blomtokig stylist

4. ”Uterum med Medelhavskänsla”

– Vi älskar att semestra runt Medelhavet och ville ta hem känslan därifrån. Först funderade vi på att skaffa ett fristående växthus, men insåg att ett uterum i anslutning till vardagsrummet  skulle passa oss bättre, då vi på så vis kunde ta tillvara värmen från huset. För att skapa rätta stilen lade vi in ett kakelgolv i ett passande mönster. Vi köpte två sköna korgfåtöljer, afrikanska liljor, ett citronträd och flyttade dit vår samling grekiska pelargoner, så nu känns det verkligen som Medelhavet därinne. Här kan vi ta ett glas vin om kvällarna och prata om stort och smått.

Tommy och Monika

5. ”Bästa odlingsrummet”

– Jag började odla i ett par pallkragar för några år sedan, och resultatet blev över förväntan. Sedan dess har intresset för odling vuxit, och gräsmattan är numera en stor köksträdgård. Uterummet, som vi redan hade, blev en perfekt plats för att driva upp plantor. Eftersom det är ljusare och svalare där, blir plantorna mer kompakta än om jag odlar dem inne i huset. Jag hängde också upp några växtlampor så jag kan börja tidigt på säsongen och har ett stort arbetsbord som planteringsbord. Här kan jag också förvara mina frostkänsliga växter och odla sallad under vinterhalvåret! 

Anders, odlingsfantast

Sartex skräddarsyr ditt uterum

Vad vill du använda uterummet till? Sartex erbjuder platsbyggda och måttanpassade uterum som passar perfekt ihop med ditt hus och som kan utformas på olika sätt beroende på önskemål om design och isoleringsförmåga. De har ett brett utbud och lång erfarenhet med över 15 år i branschen. Företaget utgår ifrån Karlskoga och utför arbeten till största delen runt Örebro och i Värmland.

Mest lästa artiklar