6 blommande balkonger

Blommor, humlor och en härlig bok i solen! På sommarhalvåret finns det knappt något roligare än att fixa ordning sin balkong. Här visar vi sex smarta och fina lösningar på hur du kan inreda din lilla uteplats!

Balkonger

1. Blomland på balkongen

Den här fina blombalkongen har inretts med rosa pelargoner och lila femtunga, både hängandes och ståendes. Det ger en mysig, varm och vårig känsla. Den här typen av inredning passar dig som älskar blommor och vågar plantera många. Det blir aldrig för mycket blommor!

Tips! Placera ut en soffa, där du kan läsa en bra bok eller kolla på solnedgången med vänner!

2. En varm känsla

Söker du efter en varm och lekfull känsla på din balkong? Då är den här stilen perfekt för dig! Golvet och hängstolen går bra ihop med den varma, bruna färgen på staketet. Varför inte lägga till en matta, så blir det mjukt för fötterna! Lyxa till det med flera krukor för att få höjd på balkongen och liva upp ytan med färgglada blommor. När det blir mörkt på kvällarna, häng upp några lampor eller ljuslyktor, och lys upp balkongen.

3. En lugn stund på balkongen

Sätt dig ned, ta det lugnt och läs en härlig bok i solen. Passa på att piffa upp balkongen samtidigt! Varför inte lägga till en sittpuff, ett litet bord för kaffet, färgglada kuddar och en fin matta? Du får även plats med växter och blommor! Och våga variera mellan stora och små krukor, och olika storlekar på växterna. 

Läs också: 10 vackra grindar att inspireras av

4. Växthuset på balkongen

Liten balkong? Ingen fara, du kan fortfarande göra din balkong mysig och fin. Mycket kan få plats på en liten yta! Massor av blommor och växter i olika storlekar, och krukor i alla former, passar även dig som har en mindre balkong. En liten pall blir pricken över i, som man kan ta fram när man öppnar balkongdörrarna. Där kan du njuta av solen och dina fina blommor!

5. Trä och vitt

Vad passar bättre än trä och vitt i det gröna? Det kommer ge din balkong en naturlig touch! Skapa även lugn och harmoni på din soliga balkongplats genom att omge dig med rogivande blommor och växter. Vill du göra det mysigare på kvällarna häng upp några lampor och placera ut en eller två ljuslyktor!

6. Elegant och romantiskt

Söker du efter en elegant och romantisk uteplats, så har du inspirationen här. Stilrent vita bord och stolar är perfekta för en morgonkaffe eller -te, eller en middag vid solnedgången. Glöm inte att lätta upp balkongen med färgglada blommor! 

Tips! Lägg ut några kuddar och en bordsduk för att mjuka upp stämningen på balkongen!

Vill du läsa fler artiklar om inredning?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev – det är gratis!
Anmäl dig här!


Vill du läsa fler artiklar som den här?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra erbjudanden – det är gratis!

Mest lästa artiklar