6 blommande balkonger

Blommor, humlor och en härlig bok i solen! På sommarhalvåret finns det knappt något roligare än att fixa ordning sin balkong. Här visar vi sex smarta och fina lösningar på hur du kan inreda din lilla uteplats!
Balkonger

1. Blomland på balkongen

Den här fina blombalkongen har inretts med rosa pelargoner och lila femtunga, både hängandes och ståendes. Det ger en mysig, varm och vårig känsla. Den här typen av inredning passar dig som älskar blommor och vågar plantera många. Det blir aldrig för mycket blommor!

Tips! Placera ut en soffa, där du kan läsa en bra bok eller kolla på solnedgången med vänner!

2. En varm känsla

Söker du efter en varm och lekfull känsla på din balkong? Då är den här stilen perfekt för dig! Golvet och hängstolen går bra ihop med den varma, bruna färgen på staketet. Varför inte lägga till en matta, så blir det mjukt för fötterna! Lyxa till det med flera krukor för att få höjd på balkongen och liva upp ytan med färgglada blommor. När det blir mörkt på kvällarna, häng upp några lampor eller ljuslyktor, och lys upp balkongen.

3. En lugn stund på balkongen

Sätt dig ned, ta det lugnt och läs en härlig bok i solen. Passa på att piffa upp balkongen samtidigt! Varför inte lägga till en sittpuff, ett litet bord för kaffet, färgglada kuddar och en fin matta? Du får även plats med växter och blommor! Och våga variera mellan stora och små krukor, och olika storlekar på växterna. 

Läs också: 10 vackra grindar att inspireras av

4. Växthuset på balkongen

Liten balkong? Ingen fara, du kan fortfarande göra din balkong mysig och fin. Mycket kan få plats på en liten yta! Massor av blommor och växter i olika storlekar, och krukor i alla former, passar även dig som har en mindre balkong. En liten pall blir pricken över i, som man kan ta fram när man öppnar balkongdörrarna. Där kan du njuta av solen och dina fina blommor!

5. Trä och vitt

Vad passar bättre än trä och vitt i det gröna? Det kommer ge din balkong en naturlig touch! Skapa även lugn och harmoni på din soliga balkongplats genom att omge dig med rogivande blommor och växter. Vill du göra det mysigare på kvällarna häng upp några lampor och placera ut en eller två ljuslyktor!

6. Elegant och romantiskt

Söker du efter en elegant och romantisk uteplats, så har du inspirationen här. Stilrent vita bord och stolar är perfekta för en morgonkaffe eller -te, eller en middag vid solnedgången. Glöm inte att lätta upp balkongen med färgglada blommor! 

Tips! Lägg ut några kuddar och en bordsduk för att mjuka upp stämningen på balkongen!

Vill du läsa fler artiklar om inredning?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev – det är gratis!
Anmäl dig här!

TV: Redaktionens bästa klipp!
ANNONSSAMARBETE MED COLORAMA

Sätt färg på hemmahösten – 9 smarta inredningtips

När kvällarna blir mörkare är det dags att återvända till inomhusmyset. Passa på att förnya stilen i hemmet och förverkliga dina idéer nu innan vintern kommer. Coloramas inredningsexpert Julia tipsar om hur du väljer bland alla färger och tapeter.
tapeter

Hösten är en härlig tid för att satsa lite extra på hemmet, och förnya genom att måla om ett helt rum, sätta upp en tapet eller byta färg på en möbel. Vi översköljs av bilder på inspirerande hem hela tiden, men ibland kan det vara svårt att komma igång med sitt egna, då det finns så många tapeter och kulörer att välja mellan. Ska man vara djärv och satsa på något stormönstrat eller färgstarkt, eller något mer diskret som passar det mesta? Och klarar man av att göra jobbet själv?

Med rådgivning från de som kan blir allt så mycket lättare. På Colorama får du hjälp av utbildade experter inom färg, tapet, kulörmatchning och heminredning att hitta rätt produkter till just ditt projekt, utifrån ett brett sortiment. Här får du all vägledning som behövs för att uppnå ett lyckat resultat. Nedan bjuder Coloramas inredningexpert Julia på några tips om vad du ska tänka på inför valet av färg och tapet.

Välja färg och tapet – 9 smarta tips

1. Skapa harmoni med huset

När är huset byggt? Ta gärna reda på vilka stilar och färgval som var aktuella då för att väcka inspirationen. Att renovera och göra om enligt bostadens tidsepok skapar ofta ett harmoniskt och själfullt resultat.

2. Var inte rädd för mönster

Mönstrade tapeter ger hemmet en personlig och ombonad känsla. Och med moderna slitstarka non woven-tapeter, som du sätter upp direkt på en limmad vägg, är det lätt att mönsterpassa.

3. Hitta en röd tråd

Har du hittat en färgsprakande tapet som du fastnat för är det smart att skapa en röd tråd i färgsättningen till det intilliggande rummet. Du kan välja ett liknande mönster i en svagare nyans, eller plocka upp en kulör från tapeten. Ränder blir jättefint i kombination med mönster eftersom det neutraliserar och lugnar intrycket mer än en vit vägg.

4. Matcha med möblerna

Genom att utgå ifrån nyanserna på möblerna i rummet när du väljer tapet eller kulör så skapar du harmoni. De kanske kan fångas upp i ett tapetmönster, eller tvärtom, användas som kontrastfärger som bryter av mot väggarna.

mala om

5. Tänk på ljuset

Vilket väderstreck ligger rummets fönster i? Ljus från norr och öster ger en kall påverkan på kulörer, medan ljus från söder och väster påverkar kulörerna så de känns varma. Grått kan till exempel ändra sig från lila till blått, grönt och rosa. Desto ljusare grå kulör, ju mer förändras den av ljuset.

6. Testa med prover

Eftersom alla kulörer upplevs olika beroende på ljus och storlek på rummet rekommenderar vi alltid att provmåla. Måla gärna upp olika kulörprover på flera av väggarna i rummet och känn efter. En bra tumregel är att måla ungefär 1×1 meter stor yta. Ska du tapetsera är det bra att beställa eller låna med dig tapetprover hem för att se hur tapeten upplevs i rummet.

måla lister

7. Måla in lister och dörrar

Tar du upp en nyans från tapeten för att måla lister och dörrar med, skapar du ytterligare djup i rummet. I många fall ger det ett mjukare intryck än vitt. Men vill du ha klassiskt vita lister och dörrar finns det olika vita kulörer att välja mellan för att skapa känslan av varmt eller kallt.

8. Välj matt glans

När du ska köpa målarfärg ställs du inför valet av glansgrad. Vi rekommenderar att du väljer en så matt väggfärg som möjligt för snyggast finish, gärna Jotun Lady Pure Color eller Alcro ad.stil som båda två är slittåliga, avtorkningsbara och helmatta färger. De är premiumprodukter som står sig bra över tid.

barnrum
En fantasifullt mönstrad tapet kan vara fin i kombination med ränder.

9. Boka en konsultation

Det bästa tipset är att boka en konsultation i butik eller ett hembesök med någon av våra inredningsexperter. Under mötet går ni igenom projektet och du får berätta om dina tankar, behov och önskemål. Sedan träffas ni en gång till för presentation av designförslag.

Här hittar du fler tips!

Colorama.se hittar du fler experttips, mängder av inspiration och din närmaste Coloramabutik där du kan få personlig rådgivning.

I SAMARBETE MED MILLIONMIND

Gör trädgårdsquizet och vinn presentkort på Plantagen!

Vill du fixa höstfint i hemmet och i trädgården? Tävla om presentkort på 1 000 kr hos Plantagen i vårt roliga quiz om trädgård, blommor och plantering!
plantagen

Svara på 5 frågor om trädgård, blommor och plantering och var med och tävla om presentkort på Plantagen.

En vinnare får ett presentkort på Plantagen värt 1 000 kr. Dessutom vinner två slumpade tävlingsdeltagare varsitt presentkort à 500 kr st.

För att delta i tävlingen, svara på frågorna i quizet nedan.

Se våra andra tävlingar här.

Mest lästa artiklar