ANNONS FRÅN VETRI

Förläng sommaren i ett inglasat uterum

Genom att bygga ett inglasat uterum från Vetri förlänger du sommaren – njut av de ljusa kvällarna tidigt på våren till sent inpå hösten.

Njut av ljusa långa kvällar

Ett tydligt tecken på att den svenska sommaren är på väg är ljuset. Ljuset som får oss att inte vilja gå in och de där efterlängtade kvällarna då vi vill suga in de sista solstrålarna runt husknuten. Att skapa ett extra rum i hemmet i form av ett uterum är en ren lyckovinst för hela familjen. Att känna känslan av ute samtidigt som du är ombonad och skyddad från kyla, väta och vind. Och vill du njuta av ljuset lite mer även på vintertid, då är isolerade glaspartier en riktig jackpot.

För många handlar ett uterum om gemenskap och ett extra utrymme för sociala tillställningar som kalas och firande. För andra handlar det om ett rum för avkoppling och att kunna njuta av sommarens grönska på utsidan. Det är själva användandet som avgör vilket rum som passar just dig och din familj.

Hur väljer jag rätt uterum?

Nedan finner du tre frågor som är bra att ställa till dig själv och din familj innan du gör ditt val av inglasat uterum. 

Genom att svara på dessa, klargör du om du är på jakt efter ett isolerat uterum eller ett oisolerat. Hur stor yta du behöver för att tillgodose behovet av utrymme och vilken design du ska välja, beroende på vad du vill göra i uterummet. Behöver du en vägg med bröstning eller ska alla väggar vara i glas? Ska det vara skjutpartier eller vill du maximera öppningsytan med vikväggar? Ja, valen är många och det är dina behov som styr.

Tre tips på vägen:

  1. Vad vill jag göra i mitt uterum?
  2. Hur många personer ska få plats i mitt uterum?
  3. Hur många månader vill jag nyttja mitt uterum?

Förläng säsongen fullt ut med ett isolerat uterum

Tänj på utesäsongen genom att välja ett inglasat uterum som du kan nyttja tidigt på våren men också långt inpå hösten. Ett uterum som också går att öppna upp och använda med uppvärmning för julfirande eller andra festligheter. Genom att välja isolerade glaspartier utan bruten köldbrygga kan du njuta av ditt uterum de största delarna av året. 

Känner du dig ändå inte helt nöjd med detta, då ska du satsa på ett fullt isolerat uterum med bruten köldbrygga. Detta får du via våra Schüco glaspartier som ger dig ett året-runt rum utan några begräsningar i användandet. Passar bra till vinterträdgårdar där uterummet förvandlas till ett innerum.

Njut av en lång sommar, oavsett väder och vind

Sommaren är kort, det mesta regnar bort – Ja, den svenska sommaren är inte alltid att lita på. Tycke, smak och behov varierar. Kanske känner du dig helt enkelt nöjd med ett oisolerat uterum att njuta av den svenska sommaren i, oavsett regniga och blåsiga dagar. Ett rum att krypa in i och glädjas av grönskan utanför, utan att riktigt behöva gå in på grund av dåligt väder. 

Ett oisolerat uterum har även det många strängar på sin lyra och rummet kommer du ha glädje av en bra bit in på hösten när solens strålar värmer på inglasningen.

Inspireras och läs mer om Vetris uterum – se hela sortimentet av isolerade och oisolerade uterum här

För mer inspiration kring uterum och glaspartier besök Vetri

Mest lästa artiklar