Nya uterum

Ett uterum, fristående eller som en tillbyggnad till huset, är något många villaägare önskar sig. Här visar vi några av de senast uterumsnyheterna för dig som drömmer och funderar.


Ny utställningsbutik i Stockholm

Willab Garden öppnar i april en utställningsbutik på 2 000 kvadratmeter i Bromma, Stockholm. Här kan du gå runt bland tiotalet uterum, vinterträdgårdar och paviljonger. Är du sugen på växthus finns även cirka 20 sådana att beskåda, liksom dammprodukter och diverse trädgårdstillbehör.

Företaget firar 20-års jubileum i år, och med anledning av detta har man tagit fram ett enkelt, men snyggt och funktionellt uterum ”Svensk sommar”. Pris 24 995 kronor – allt inkluderat. Totalt har Willab Garden ett 90-tal kompletta uterum i sitt sortiment, men du kan även konstruera och kombinera ihop ditt alldeles personliga. Utställning finns även i Båstad.

Vi i villa ger dig allt inom kök, bad och trädgård. Uterum.

Jubileumsuterummet ”Svensk Sommar” från Willab Garden har härdat glas, limträstomme, isolerglas i taket och WT 30-partier. Längd 3 882 mm, djup 2 730 mm.

Ett enkelt rum

För dig som gillar rena linjer, luft och naturmaterial har 436 Design AB tagit fram ett enkelt och sparsmakat uterum. Finns i tre varianter: en, två eller tre glassektioner (treglas) på framsidan och i färgerna svart, falurött och ceder. Terrass som även kan fungera som vindbrygga ingår. Ett läckert litet hus, men smakar det så kostar det – pris från 129 000 kronor. Men då ingår vinterisolering, el, spotlightbelysning samt montering på plats.

Glasgång mellan hus och uterum

En svårighet när man ska bygga till ett uterum mot huset är att det ofta krävs att man gör intrång/åverkan mot takkonstruktion och liknande. Novoroom har tagit fram ett ”satellitrum” som innebär att man ansluter rummet genom en glasad gång mellan befintligt hus och uterummet.

Vi i villa ger dig allt inom kök, bad och trädgård. Uterum.

Satellitrum.

Det innebär att taket till gången inte ”går in” i den befintliga takkonstruktionen utan får plats under takfot eller vindskiva på huset. Dessutom ger detta frihet att arbeta med lite roligare arkitektur för tillbyggnaden.

Favorit uppgraderas till vinterträdgård

Vill du att uterummet ska gå att använda året runt? Då ska du satsa på en vinterträdgård! Skånska Byggvaror nylanserar inglasningssystemet Formata Natur III uppgraderat till året-runt-standard. Finns i två utföranden: vitmålade partier med D 4-12 isolerglas med lågemissionsbeläggning och argongas som har ett U-värde på 1,7 eller omålat med D 4-12 isolerglas som har ett U-värde på 2,7. U-värdet (som är uträknat av Statens Provnings- och Forskningsinstitut) avser hela konstruktionen, alltså inte bara glaset. Båda varianterna ska dessutom klara vindkrafter motsvarande orkan styrka.

Vi i Villa ger dig allt inom kök, bad och trädgård. Uterum.  

Tänk inte bara sommar, tänk ända fram till i vinter, då du kanske fortfarande kan njuta av ditt uterum – om du väljer att bygga en vinterträdgård. Vitmålade Formata natur III från Skånska Byggvaror har ett U-värde på 1,7.

Bygg drömrummet på webben

Flera av de större aktörerna i branschen har webb-baserade tjänster för att hjälpa dig att skapa ditt personliga uterum. Till exempel har Solux en ny, tredimensionell bygghjälp, där du bit för bit plockar ihop uterummet och väljer, taktyp, profiler, glaskvalitet med mera. När allt är klart får du offert på hela kalaset. Liknande tjänster finns även hos exempelvis Santex och Willab Garden. Den sistnämnda har även en instruktionsfilm med byggtips som hjälper dig när du ska få uterummet på plats på tomten.

Söker du köpinformation, klicka här för att komma till Vi i Villas Köpguide!
Söker du hantverkare, klicka här för att komma till Vi i Villas hantverksguide!

Vill du läsa fler artiklar som den här?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra erbjudanden – det är gratis!


Mest lästa artiklar