Bakpulver – mirakelmedlet för trädgården

Så här enkelt blir bakpulver din nya trädgårdshjälpare! Vi listar 4 bra knep!


Bakpulver, och bikarbonat, används främst i köket som jäsmedel för bakning. Men de är också bra städmedel – och gör mycket nytta för trädgård och blommor! Här är bara några exempel på vad bakpulver kan göra för underverk i din trädgård:

1. Sötare tomater

Om dina hemodlade tomater smakar bittert eller surt kan det hjälpa att mylla ner lite bakpulver i jorden. Cirka 4 msk per planta är lagom.

2. Säg hejdå till myrorna

Att bekämpa myror kan vara knepigt. De starka små djuren kan kännas omöjliga att bli av med! 

Har du problem med myror i dina blomkrukor, på uteplatsen eller i rabatterna? Strö ut ett lager bakpulver eller bikarbonat, och myrorna kommer att backa direkt.

Läs också: Städa med bikarbonat – så gör du

3. Längre blomning i vaser

Visst är det trist med blommor som vissnar fort? Genom att lägga en tesked bakpulver i vasen med snittblommorna förlänger du deras livslängd avsevärt.

4. Rena händer

Det är kul att ha fingrarna i jorden, men det kan vara svårt att få dem rena igen efteråt. Med bakpulver kan du få rena händer på en sekund, utan att behöva skrubba dem hårt. Fukta händerna, tillsätt lite bakpulver och skölj väl (för att undvika onödig irritation).

 

Källa: Wrapped in Rust

Fotnot: Bikarbonat och bakpulver är i stort sett utbytbara. Bakpulver består av bikarbonat, syra och stärkelse. Det är ett svagare jäsmedel än ren bikarbonat. 1 tsk bikarbonat motsvarar cirka 2 tsk bakpulver.

Vill du läsa fler artiklar som den här?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra erbjudanden – det är gratis!


Mest lästa artiklar